DIICOT Iasi a rascolit iar palatele bulibașelor. Frauda de 3,7 milioane euro

941
rromi la sediul DIICOT Iasi
rromi la sediul DIICOT Iasi

@ Zeci de rromi se aflau astazi in fata sediului DIICOT Iasi deoarece rudele lor au fost luate pe sus in urma a 20 de perchezitii domiciliare efectuate in judetele Iasi si Suceava @ Un numar de 20 de persoane au fost aduse la audieri la sediul DIICOT Iasi intr-un dosar de evaziune fiscal in care prejudiciul se ridica la 3.767.466 Euro

DIICOT Iasi a rascolit din nou palatele tiganesti din judetul Iasi cautand ‘’tiparnițele’’ de facturi false. Astfel, astazi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și Suceava au efectuat un număr de 20 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Suceava și Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare în formă continuată și spălare de bani. Prejudiciul estimate in acest dosar se ridica la 16.891.506 lei, echivalentul a 3.767.466 euro. Gruparea activa pe raza judetelor Iaşi și Suceava si a fost constituită din reprezentanţii unor societăți comerciale care, în perioada 2009 – 2014, au derulat ample activităţi de deducere ilegală a TVA și a impozitului pe profit prin emiterea și înregistrarea de documente justificative ce atestau operațiuni nereale și au creat circuite fictive cu scopul de a delapida patrimoniul unei alte societăți comerciale. ‘’Astfel, liderul grupării, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, pentru crearea aparenței de legalitate anume introducerea într-un cadru economic legal al operațiunilor ce fac obiectul de activitate al societății și pentru a eluda plata obligațiilor fiscale generate prin aplicarea cotei de TVA la vânzarea mărfurilor provenite din spațiul european, împreună cu alte trei persoane, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și de spălare a banilor prin crearea unor circuite comerciale fictive prin care societățile comerciale controlate de membrii grupului puneau la dispoziția societății beneficiare documente justificative fictive purtătoare de TVA prin înregistrarea cărora era diminuată baza de calcul a TVA de plată’’, se arata intr-un comunicat emis de DIICOT.

Societățile fantomă deținute de către membrii grupării aveau rolul de a furniza facturi fiscale către societatea liderului pentru a face mai credibilă circulaţia de mărfuri. ‘’După ce societatea comercială prejudiciată efectua plățile, sumele de bani erau retrase în numerar și, după oprirea unui comision, erau înapoiate către lider. De asemenea, pentru a asigura trasabilitatea circuitului economic societățile fantomă declarau, la rândul lor, achiziții fictive de la societăți comerciale care fie nu recunosc operațiunile, fie nu sunt plătitoare de TVA, fie sunt dizolvate sau radiate’’, a mai aratat DIICOT.

Un numar de 20 de cetateni au fost adusi la sediul DIICOT Iasi pentru audieri iar alte zeci de persoane asteptau ‘’deznodamantul’’ in fata sediului Parchetului Antimafia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.