Secretele din spatele afacerii Afterhills. Mii de tineri vor umple conturile unei fantome din Cipru

15195

@ Veniturile uriase rezultate din activitatile comerciale realizate in cadrul Festivalului Afterhills sunt gestionate de un off-shore denumit Intellitix Ltd inregistrat in Cipru @ Afaceristi din Iasi au refuzat sa incheie contracte de colaborare cu festivalul din cauza clauzelor impuse de organizatori @ Cei care ar fi vrut sa-si vanda produsele la acest Festival trebuiau sa achite 17 la suta din veniturile realizate la care se adauga TVA @ In plus, agentii economici riscau sa fie „amendati” cu un 1 miliard de lei vechi in orice clipa pentru orice fleac si de aceea au refuzat @ Dezvaluirea.ro prezinta o fotocopie dupa contractul cu clauzele aberante pe care organizatorii il propun eventualilor colaboratori

Festivalul de muzica electronica Afterhills, aflat la a doua editie poate sa devina in timp o atractie pentru tineri organizatorii nereusind insa sa transforme acest eveniment intr-o oferta tentanta de colaborare pentru ceilalti afaceristi din Iasi. Comercianti care ar fi vrut sa-si vanda anul acesta produsele in cele 4 zile de festival (31 mai-3 iunie) in perimetrul delimitat pe ses Bahlui pe latura sudica a parcarii Carrefour Era, au refuzat pana la urma sa incheie un contract de colaborare pur si simplu pentru ca ar fi existat riscul sa dea faliment cand totul s-ar fi sfarsit. Astfel, contractul de colaborare propune beneficii financiare uriase pentru colaboratori si riscuri mari pentru colaoratori. Cand spunem colaboratori ne referim la cei care au primit oferta sau ar fi vrut sa-si amenajeze un stand sau un cort pentru asi vinde produsele, hrana, bautuiri, suveniruri etc. Astfel, unii dintre acestia au refuzat pur si simplu sa semneze un contract cu organizatorii Afterhills pentru simplul motiv ca exista riscul ca la sfarsitul festivalului sa dea faliment si mai mult decat atat sa vina cu bani de acasa. Asta deoarece, firma care organizeaza festivalul si anume SC Afterhills SRL nu negociaza cu colaboratorii ci pur si simplu impune o serie de clauze pur si simplu aberante. „Am analizat bine si am ajuns la concluzia ca nu se merita. Contractul contine unele clauze aberante si poate aduce in situatia sa aduci bani de acasa sa acoperi o gaura si nu sa castigi asa cum doresti”, a spus un comerciant care a negociat pana zilele trecute cu organizatorii festivalului dar care in final a refuzat sa semneze contractul de colaborare. Astfel, pe langa taxa de inscriere (minim 2.000 lei) dar si o remuneratie pentru „servicii administrative” agentii economici care intra in hora trebuie sa achite la sfarsit 17 la suta din valoarea vanzarilor realizate in locatia respectiva suma la care se adauga TVA. Deci, pe cei de la Afterhills nu-i intereseaza daca agentii economici realizeaza profit din vanzarile realizate la festival, ei vor procentele mentionate anterior. In plus, organizatorii s-au asigurat ca vor primi toti banii impunand un sistem electronic de vanzare cu ajutorul unor carduri prin decontarea de puncte. Acest sistem il vor descrie mai incolo dupa ce vom fi epuizat descrierea celorlalte clauze aberante.

Amenzi de miliarde pentru comercianti

Dupa cum s-a precizat mai sus pe langa faptul ca risca sa iasa in pierdere comerciantii care s-au incumetat sa-si aduca logistica, marfa si angajatii la festival risca sa vina cu bani de acasa. Asta deoarece la punctul 6.3 din contract sunt trecute o serie de „amenzi” uriase care pot fi aplicate comerciantilor in cazul in care se constata ca au savarsit „abateri”. „Pentru neindeplinirea de catre Colaborator a obligatiilor asumate, partile convin ca acesta datoreaza Organizatorului daune-interese, dupa cum urmeaza”, se arata in debutul actui capitol de contract care se refera la respectivele sanctiuni.
Astfel, desfășurarea de activitati economice in afara sau cu depasirea locatiei agreate cu Organizatorul se sanctioneaza cu 100.000 lei. Adica daca ai vandut o bere cu un metru mai incolo de perimetrul stabilit risti sa fii sanctionat cu 100.000 lei adica un miliard de lei vechi. Desfasurarea de activitati care au adus atingere sanatatii sau integritatii fizice a unei persoane se sanctioneaza cu 100.000 lei pentru fiecare persoana, nerespectarea programului de activitate stabilit de comun acord cu Organizatorul se sanctioneaza cu 5.000 lei pentru fiecare interval de 60 minute, nerespectarea obligatiei de menținere a curateniei punctului de vanzare la locație se sanctioneaza cu 5.000 lei la fiecare constatare; efectuarea de activitati economice cu numerar (cash) se sanctioneaza cu 50.000 lei la fiecare constatare, (g) comercializarea de produse/băuturi, cu exceptia celor pentru care a primit aprobarea prealabila scrisa a Organizatorului se sanctioneaza cu 100.000 lei si rezilierea de indată a contractului, aplicarea de catre autoritati publice sau terte persoane a unor
sanctiuni sau daune Organizatorului, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase a
Colaboratorului a obligatiilor legale si contractuale se imputa Organizatorului, la care se
adaugă 50.000 lei. „Daunele sunt datorate chiar in ipoteza în care valoarea prejudiciului
patrimonial suferit de Organizator este mai mic decat penalitatea mentionata”, se arata in contract.
Adica, daca de exemplu, Pompierii, Politia sau alta institutie aplica o amenda pentru contraventii constatate in perimetrul festivalului acestea cuantumul acesteia poate fi imputata unuia dintre comercianti.

Comerciantii nu au voie sa incaseze bani

Dupa cum spuneam mai sus comerciantii care-si vor vinde marfurile nu vor avea voie sa incaseze bani. Veniturile festivalului vor fi administrate cu un sistem electronic pus la dispozitie de Afterhills SRL. Astfel, fiecare client va avea la dispozitie un card electronic care va fi alimentat cu credite electronice. Pentru a-l incarca cu credite electronice tinerii vor plati bani organizatorului. Fiecare isi va putea alimenta cardul in raport cu suma pe care vrea s-o cheltuie. Cand se vor prezenta la stand sa cumpere o bere de exemplu, vor inmana comerciantului cardul care va descarca contravaloarea bauturii intr-un dispozitiv pus la dispozitie tot de organizator. Toate creditele descarcate de toti comerciantii vor fi centralizate de o firma, un offshore inregistrat in Cipru denumit Intellitix SRL. Aceasta ar fi pus la dispozitia organizatorilor festivalului si respectivul sistem electronic. Mai departe, comerciantii nu vor sti cati bani ar fi incasat decat daca-si vor tine atent propria evidenta. Dupa cum s-a spus punctele respective vor fi adunate de Intellitix care le va transforma in bani. Fiecare comerciant va primi banii in functie de numarul de puncte descarcate in sistem. Atentie, acesta va primi, suma de bani, care va ramana dupa ce Intellitix va furniza partea care se cuvine SC Afterhills SRL adica 17 la suta din venit, TVA si aventual o amenda, doua de cate un miliard daca va fi cazul. „Veniturile realizate de catre Colaborator din activitatile economice desfasurate in cadrul Festivalului vor fi incasate de catre Procesator (INTELLITIX LTD) si virate in contul Organizatorului”, se mai arata in contract. Contactati de Dezvaluirea.ro organizatorii Afterhills nu au comentat.

Cine este in spatele festivalului

Firma Afterhills SRL s-a numit la infiintare Biberland Victory SRL si a fost infiintata de fratii Vasile si Ovidiu Mihai Biber. In prezent sunt asociati in aceasta firma , Victor Mandric, Catalin Leahu cel care detine si clubul Fratelli dar si Bogdan Mihai Gheorghiu supranumit Regele Amaneturilor, adica patron al Express Credit si dezvoltator imobiliar.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.