Jocurile clasice nu se demodează niciodată

76

Gaming-ul a parcurs un drum lung în ultimele decenii. Deși ființele umane s-au jucat între ele pentru distracție de-a lungul a zeci de ani de istorie, abia recent distracția a devenit atât de răspândită și accesibilă. Desigur, internetul a ajutat foarte mult la dezvoltarea industriei de divertisment, dar la fel au ajutat și inovația, creativitatea și ingeniozitatea dezvoltatorilor și inventatorilor.

Este destul de clar că mai mult decât orice altceva, publicul își dorește noutatea în secolul XXI. Trăim într-o lume rapidă, hiperconectată și dorim ca divertismentul nostru să țină pasul cu un astfel de ritm. Deși în lumea jocurilor video se petrec mari evoluții, multe persoane nu au pierdut deloc din vedere anumite jocuri clasice preferate. Dezvoltatorii de platforme online au observat acest lucru și au ales să le dea o nouă viață.

Datând din Europa secolului al XVII-lea, blackjack-ul este unul dintre cele mai cunoscute și mai jucate jocuri de cărți tradiționale, la fel ca și jocul de cărți Solitaire. Nu este de mirare, așadar, că un joc cu o istorie atât de lungă are mai multe formate diferite, care răspund nevoilor fiecărui jucător. Varietăți precum High Roller și Premium apar adesea alături de jocul Classic, cum ar fi pe platforma online PokerStars Casino, unde le este oferită șansa jucătorilor de a experimenta și de a-și îmbunătăți expertiza. Indiferent de nivelul de experiență, oricine îl poate accesa pe 21 în această atmosferă de cazinou virtuală. Deoarece scopul blackjack-ului este de a învinge dealer-ul mai degrabă decât un adversar direct, este vorba despre o oportunitate grozavă de a lucra la propriile abilități individuale și de a te provoca să te dezvolți la diferite capitole.

Fiind unul dintre cele mai vechi și mai jucate jocuri de pe planetă, șahul are un număr mare de variante diferite disponibile pentru fani și entuziaști. De la șahul cu patru jucători și Bughouse, până la șahul orb, diabolic de dificil, există ceva care să se potrivească oricărui tip de personalitate și chiar să-l deruteze uneori și pe cel mai mare maestru. Deoarece jocul are atât de multe piese și o tablă relativ simplă, există nesfârșite combinații de creat. Dacă ești deja un pasionat de șah, atunci încercarea uneia dintre alternativele existente îți va pune în valoare abilitățile. O platformă interesantă este șahonline.ro, iar aici este nevoie doar de crearea simplă a unui profil de utilizator. Regulile șahului nu au fost întotdeauna asemenea acelora de astăzi. Șahul a existat sub diferite forme încă din secolul al VI-lea și a trecut prin multe schimbări de-a lungul anilor. Primul joc de șah, Chaturanga, a fost dezvoltat în secolul al VI-lea, urmat de xiangqi și shogi. Cel mai imediat strămoș al șahului este cel care a devenit popular în secolul al VII-lea în Persia. Acest joc, disponibil pe unele servere de șah online și astăzi, era foarte asemănător cu șahul modern, cu câteva modificări majore. Regii, turlele și cavalerii sunt identici cu aceia pe care îi folosim astăzi. Multe variante preiau șahul obișnuit și adaugă piese suplimentare pe tablă.

Deși nu pare o alegere evidentă pentru experimentare atunci când vine vorba despre o listă a jocurilor clasice, jocul X și Zero (sau Tic Tac Toe) este jucat în întreaga lume și există de mii de ani. La urma urmei, nu ai nevoie de mult pentru a te juca; doar de o bucată de hârtie și un pix sau o grilă online. Variante ale acestui puzzle aparent simplist includ Ultimate Tic Tac Toe, unde doi adversari trebuie să concureze pe o grilă compusă din nouă panouri Tic Tac Toe separate; primul care obține o meta victorie de trei panouri câștigătoare la rând este campionul. Alternativ, 3D Tic Tac Toe, sau Qubic, le cere jucătorilor să se miște pe o tablă 4x4x4 și să câștige în trei dimensiuni, mai degrabă decât în cele două tradiționale. Acest joc vine la pachet cu altele pe diverse platforme, iar una dintre ele este gombis.ro, unde nici măcar nu este nevoie de cont de utilizator.

Universul online este cea mai puternică dovadă că jocurile clasice nu se demodează. Aflate la câteva click-uri distanță, cele prezentate, precum și altele, atrag un public numeros, importantă pentru accesare fiind în primul rând o conexiune la internet.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.