@ Bombă: un funcţionar din Primărie a fost „executat” ieri de judecătorii ieşeni @ Astfel, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea Monicăi Oneaţă la un an şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (13 acte materiale) @ Inspectorul este acuzat că ar fi promis inclusiv că poate „rezolva” obținerea unor autorizații de construire
Bombă: un funcţionar din Primărie a fost „executat” de către judecătorii ieşeni! Aşadar, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus ieri condamnarea Monicăi Oneaţă la un an şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (13 acte materiale).
„Instanţa menţine măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile si imobile, prezente şi viitoare, apartinând inculpatei Oneaţă Monica, dispusă prin ordonanţa procurorului din data de 26 august 2022, până la concurenţa sumelor de 37.100 de euro şi 37.900 de lei”, au afirmat judecătorii ieşeni.
Funcţionar din Primărie, acuzat de trafic de influenţă
De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul funcţionarului public a început pe data de 29 noiembrie 2022. Asta, după ce femeia fusese reţinută pentru 24 de ore, de pe data de 15 iunie 2022.
Astfel, Monica Oneaţă, la data faptei inspector în cadrul Compartimentului Secretariat/Registratură din Primăria Municipiului Pașcani, județul Iași, a fost acuzată de procurorii DNA de comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (13 acte materiale).
Ce au spus procurorii anticorupţie din Iaşi
Procurorii anticorupţie au susţinut că Monica Oneaţă ar fi încălcat de mai multe ori legea. „În perioada septembrie 2019 – iulie 2021, inculpata Oneață Monica, în calitatea menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 de euro și 37.900 de lei, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani și că îi va determina pe aceștia să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul instituției menționate mai sus, obținerea unor autorizații de construire, a avizelor sau a altor documente necesare construcției unor imobile, încadrarea în grad de handicap și obținerea pensiei aferente”, au afirmat oamenii legii.
Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru inculpați, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de cumpărare de influență.