@ Curtea de Apel Iași a admis astăzi contestația Parchetului European și a dispus arestarea lui Alfred Petronel Petrea acuzat de fraudă cu fonduri europene destinate dezvoltării sectorului IT @ Alfred Petronel Petrea a fost condamnat în 2002 la cinci ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală iar în 2002 a fost trimis în judecată de DIICOT fiind considerat capul unei grupări specializate în eludarea plății taxelor către stat și spălarea banilor, prin firme de tip fantomă
Curtea de Apel Iași a admis astăzi contestația procurorilor Biroului Iași al Parchetului European și a dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Alfred Petronel Petrea și a complicelui său cei doi fiind considerați capii unei ‘’afaceri’’ prin care au fost fraudate fonduri europene de 2 milioane euro (vezi aici). ‘’Este vorba despre o societate care a solicitat fonduri UE nerambursabile în valoare de până la 2 milioane EUR (10 953 924 RON), pentru un proiect informatic de dezvoltare a unor soluții software inovatoare („PIST – Platformă inovatoare pentru tranzacții financiare rapide și sigure”). Potrivit anchetei, în perioada 2020-2022, beneficiarul proiectului a prezentat documente false sau inexacte pentru servicii și bunuri care nu au fost niciodată livrate sau achiziționate, precum și contracte de muncă cu persoane care nu au fost efectiv angajate, obținând astfel în mod nejustificat fonduri de la bugetul UE în valoare de 1 milioane euro’’, se arată într-un comunicat al Parchetului European.
În ceea ce-l privește pe Alfred Petronel Petrea acesta este unul dintre evazioniști din România. Alfred Petronel Petrea a fost condamnat în 2002 la cinci ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală. De asemenea, în 2019, Alfred Petronel Petrea a fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar în care au fost puși sub acuzare și fostul deputat PDL William Brînză, omul de afaceri Dumitru Marin, denunțător al lui Marian Vanghelie, și Marian Țărândă, socrul fostului deputat PSD Vlad Cosma. Dosarul are 93 de inculpați iar Alfred Petrea estes considerat a fi capul unei grupări specializate în eludarea plății taxelor către stat și spălarea banilor, prin firme de tip fantomă. Dosarul se află în faza de judecată la Curtea de Apel București (vezi aici).
Constantin MAZILU