Scandal, la un mare spital din Iaşi! A câştigat procesul după ce a fost sancţionată! (EXCLUSIV)

1077
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Un nou scandal a izbucnit recent la un mare spital din Iaşi @ Femeia a câştigat litigiul de muncă după ce a fost sancţionată @ Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis recent contestaţia formulată de Luminiţa Cristina Popa în contradictoriu cu Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi

Un alt scandal a izbucnit recent la un mare spital din Iaşi! Femeia a câştigat litigiul de muncă după ce a fost sancţionată!

Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis recent contestaţia formulată de Luminiţa Cristina Popa în contradictoriu cu Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi. „Instanţa admite contestaţia. Anulează decizia de sancţionare nr. 196/27.07.2023, emisă de intimat”, au afirmat magistraţii ieşeni.

Scandal, la un mare spital din Iaşi!

Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre Luminiţa Cristina Popa şi Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi a început pe 30 august 2023. Prin cererea de chemare în judecată, femeia a solicitat anularea deciziei prin care a fost sancționată disciplinar cu avertisment scris, decizie care i-a fost comunicată la data de 28.07.2023, ca nelegală (lovită de nulitate absolută), abuzivă și profund netemeinică și obligarea pârâtului Spitalul Clinic Căi ferate la plata cheltuielilor de judecată.

Femeia a arătat că este angajată a Spitalului Clinic Căi Ferate de 37 de ani, din septembrie 1987, ocupând la angajare funcția de asistent medical și, din 1996, funcția de chimist la Laboratorul de analize medicale din cadrul spitalului. Din anul 2000 este chimist principal. Conform acesteia, prin decizia din 27.07.2023 a fost sancționată de către angajator cu avertisment scris doar pentru că a sesizat neregulile din Laboratorul de analize medicale din cadrul spitalului.

Femeia a relatat că e a doua oară anul acesta când este trimisă în fața Comisiei de Disciplină. Conform petentei, problemele sale cu angajatorul au început în momentul în care fosta șefă de laborator a inițiat o campanie asiduă de hărțuire morală și discreditare a sa, deranjată de faptul că a solicitat încă un om în sectorul în care lucrează, dar mai ales de faptul că a descoperit întâmplător în luna noiembrie 2022 o serie de rezultate cu valoare zero la APTT, rezultate validate de doctoriţă, care se regăsesc și pe biletul de externare al pacientului și care au fost modificate de către dumneaei în luna decembrie, după externarea pacientului, ceea ce este ilegal, fapt pe care l-a adus la cunoștința conducerii.

În conflict cu un medic

Ieşeanca a mai susținut că a întocmit atunci un referat pe care a intenționat să-l înainteze managerului din acea perioadă, dar, înainte, a fost la doamna director medical, pe care a informat-o despre valorile greșite și modificate după externarea pacientului, despre mesajele trimise pe Whatssap la ore târzii de către șefa de laborator și atmosfera neplăcută de lucru din cadrul laboratorului, unde sunt mereu amenințați că li se va face referate și vor fi târâți prin comisii.

„După discuția cu doamna doctor, am hotărât să nu depun referatul și să stau departe de toată agitația, deoarece starea mea de sănătate era influențată negativ și simptomele apărute m-au determinat să mă adresez cabinetului de Medicină internă și celui de Psihologie, pentru evaluare. Am fost şi sunt într-o permanentă stare de epuizare, am insomnii, nu mă pot concentra, starea mea fizică și mentală fiind perturbată major de tensiunile existente în cadrul Laboratorului”, a spus femeia.

„Hărțuire morală la locul de muncă”

Ieşeanca a mai explicat de ce a decis să se adreseze instanţei de judecată.

„Referitor la a doua convocare a sa la Comisia de Disciplină, cea din data de 29.06.2023, controlul din data de 22.05.2023 nu a fost deloc inopinat, ci a fost generat de referatul adresat conducerii de doamna doctor pe 12.05.2023, în care aceasta susține că nu îmi îndeplineam atribuțiile în mod corespunzător, lipsind câteva ore în fiecare zi, fapt care nu este deloc adevărat și despre care puteau fi întrebați colegii din laborator. Maniera în care a înțeles să procedeze doamna doctor cu privire la plimbarea mea pe la diferite comisii, discreditarea mea în fața colegilor și a conducerii spitalului, dar mai ales faptul că angajatorul, Spitalul Clinic Căi Ferate, nu a luat nicio măsură pentru stoparea oricăror acte sau fapte de hărțuire morală la locul de muncă cu privire la persoana mea sunt aspecte care m-au determinat să mă adresez instanței”, a mai susţinut asistenta medicală.

Ce au spus reprezentanţii unităţii medicale ieşene

Pe 20.10.2023, spitalul a formulat o întâmpinare, prin care a solicitat respingerea ca nefondată a cererii.

„Ca urmare a sesizării de pe 12.05.2023, prin care ni se aducea la cunoștință că petenta părăsește locul de muncă în timpul programului, în mod repetat, conducerea unității sanitare a dispus efectuarea unui control inopinat, cu tema respectarea programului de lucru și a condicilor de prezență, cu respectarea Standardelor de control intern managerial. Pe 22.05.2023, ora 13.10, o comisie formata din membri nominalizați de către conducerea unității s-a deplasat în Laboratorul de analize medicale în vederea constatării neregulilor sesizate. La ieșirea din laborator (ora 13.40-13.50), pe scările ambulatoriului integrat, comisia s-a întâlnit cu reclamanta și, întrebată de către membrii comisiei despre absența acesteia din serviciu, reclamanta, cu un comportament vulcanic și un vocabular agresiv a răspuns ca vine de la UPU, cu următoarele completări: „Am făcut o fiolă de calciu la Secția Balneologie și m-am simțit mai rău și am plecat cu mașina proprie la UPU, iar acest fapt îl puteți verifica sunând la UPU”, au afirmat reprezentanţii spitalului.

Totusi, judecatorii ieseni au considerat ca femeia are dreptate, motiv pentru care au admis contestatia formulata de aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.