Femeie respectată din Iaşi, pedepsită pentru că a urcat băută la volan! Iniţial, şoferiţa fusese achitată! (EXCLUSIV)

466
Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism
Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism

@ O femeie respectată din Iaşi a fost pedepsită ieri pentru că ar fi urcat băută la volan @ Iniţial, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus achitarea Mihaelei Gabriela Dumea

O femeie respectată din Iaşi a fost pedepsită ieri pentru că ar fi urcat băută la volan! „Instanta admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. O condamnă pe inculpata DUMEA MIHAELA GABRIELA la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substante. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile în cadrul Agenţiei Judetene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, instituţia din comunitate urmând a fi aleasă de consilierul de probaţiune. Definitivă”, au spus judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi.

Iniţial, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus achitarea Mihaelei Gabriela Dumea, întrucât nu ar exista probe că aceasta a săvârşit infracţiunea ce a făcut obiectul acţiunii penale.

Acuzată că ar fi urcat băută la volan

Procesul Mihaelei Gabriela Dumea a început pe 19 februarie 2021. Femeia, consultant financiar de meserie, în vârstă de 48 de ani, a fost trimisă în judecată procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Oamenii legii au menționat că Mihaela Gabriela Dumea a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ patru ani. „Pe 31 decembrie 2019, în jurul orei 13:48, polițiștii au fost sesizați telefonic prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către un martor, care a reclamat faptul că autoturismul său, parcat pe strada Hlincea, din municipiul Iași, a fost acroșat de o altă mașină a cărei șoferiță se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au procedat la identificarea autoturismului și a șoferiței, în persoana inculpatei M.G.D.”, au afirmat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Ce au spus oamenii legii

Anchetatorii ieșeni au adăugat că Mihaela Gabriela Dumea a fost găsită cu alcoolemie după producerea accidentului rutier.

„Întrucât inculpata mirosea a alcool, aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ea a fost dusă la Institutul de Medicină Legală Iași pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Așadar, buletinul de analiză toxicologică a indicat o valoare a alcoolului în sânge de 1,83 grame la mie la prima probă, respectiv 1,70 grame la mie la a doua mostră recoltată. Fiind audiată în cauză, inculpata a avut o atitudine sinceră, declarând că recunoaște și regretă săvârșirea faptei”, au încheiat procurorii ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.