Mită de la dezvoltatorul imobiliar! Inspector ISC, trimis la judecată de procurorii ieşeni! (EXCLUSIV)

2991
Mihai Loghin si blocul Puredil
Mihai Loghin si blocul Puredil

@ Mită de la dezvoltatorul imobiliar: inspector ISC, trimis la judecată de procurorii ieşeni @ Astfel, ieri, anchetatorii au dispus trimiterea în faţa instanţei pe Ovidiu Tătăruşanu @ Acesta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu oamenii legii

Mită de la dezvoltatorul imobiliar! Inspector ISC, trimis la judecată de procurorii ieşeni! Aşadar, anchetatorii au dispus trimiterea în faţa instanţei pe Ovidiu Tătăruşanu.

Acesta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu oamenii legii. Acum, urmează ca magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi să asculte ce au de spus părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Mită de la dezvoltatorul imobiliar!

În urmă cu cateva saptamani, Ovidiu Tătărușanu, inspector la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) Iași, a intrat în atenţia anchetatorilor.

Conform acestora, el ar fi vrut mită pentru a semna procesul-verbal de recepție pentru blocul ridicat de SC Puredil SRL în localitatea Hlincea, comuna Ciurea, deși știa că dezvoltatorul nu avea nicio problemă, respectase proiectul.

Ce au spus anchetatorii ieşeni

Oamenii legii au afirmat că, pentru a semna documentul, Tătărușanu ar fi vrut ca firma Puredil să-i dea 6 aparate de aer condiționat, iar mita ar fi fost luată prin intermediul lui Mihai Loghin, responsabilul tehnic cu execuția. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași și ofițerii DGA au cerut ca cei doi să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Judecătorii l-au arestat doar pe Tătărușanu, Loghin fiind plasat atunci sub control judiciar.

„Inculpatul T.O. (Tătărușanu Ovidiu – n.r.), în calitate de inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi, fiind desemnat să participe, conform HG 273/1994, ca membru în comisia de recepţie la terminarea lucrărilor pentru imobilul ridicat de P.A. în satul Hlincea, din județul Iaşi, a pretins prin intermediul lui L.M. (Loghin Mihai – n.r.) pe 17 sau 18 aprilie 2024 pentru a semna procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, 4 bucăţi Daikin Sensira 12000 btu in valoare de 2240 lei + TVA ; 2 bucăţi Daikin Sensira 21000 btu în valoare de 3845 lei + TVA; 6 module WIFI BRP069B45 în valoare de 176 lei +TVA, solicitare ce a fost acceptată, astfel că la data de 29.04.2024 a semnat acel proces-verbal şi, ulterior, pe 16 mai 2024, a primit bunurile solicitate pe care le-a depozitat într-o boxă aflată la subsolul unui bloc din localitatea Valea Lupului, județul Iaşi.

Inculpatul L.M. în data de 17 sau 18 aprilie 2024 a transmis martorului P. A. faptul că inspectorul din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi T.O., care fusese desemnat să participe conform HG 273/1994, ca membru în comisia de recepţie la terminarea lucrărilor pentru imobilul ridicat in satul Hlincea din jud Iaşi, a pretins pentru a semna procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, 4 bucăţi Daikin Sensira 12000 btu in valoare de 2240 lei + TVA ; 2 bucăţi Daikin Sensira 21000 btu în valoare de 3845 lei + TVA; 6 module WIFI BRP069B45 in valoare de 176 lei +TVA, solicitare ce a fost acceptată, astfel că la data de 29.04.2024 a semnat acel proces-verbal şi ulterior a actionat pentru ca functionarul să primească mita cerută, făcând demersuri pentru emiterea facturii fiscale fără a fi plătită, precizând locaţia unde să fie livrate bunurile, care la data de 16 mai 2024 au fost funcţionarului care le-a depozitat într-o boxă aflată la subsolul unui bloc din localitatea Valea Lupului”, au arătat reprezentantii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.