Fermier obligat să returneze un milion de lei către stat! Judecătorii ieşeni au luat decizia! (EXCLUSIV)

801
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Un fermier ieşean a fost obligat să returneze aproximativ un milion de lei @ Astfel, judecătorii au constatat încetat procesul penal pornit împotriva lui Vasile Golduţ şi a Asociaţiei Crescătorilor de Animale “Eco – Prod” Balş, judeţul Iaşi, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de acte ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE @ Totuşi, fermierul şi asociaţia au fost obligaţi să returneze aproximativ un milion de lei

Un fermier ieşean a fost obligat să returneze aproape un milion de lei! Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel au menţinut, în mare, sentinţa emisă de Tribunalul Iaşi. Amintim că instanţa de fond a constatat încetat procesul penal pornit împotriva lui Vasile Golduţ şi a Asociaţiei Crescătorilor de Animale “Eco – Prod” Balş, judeţul Iaşi, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE.

Asta, pentru faptul că a intervenit prescripţia răspunderii penale. Însă fermierul şi asociaţia au fost obligaţi să returneze aproximativ un milion de lei.

Fermier obligat să returneze aproximativ un milion de lei

Procesul lui Vasile Golduţ a început pe 22 decembrie 2020. Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Asociației Crescătorilor de Animale „ECO-PROD” Balș pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, dar şi a lui Vasile Golduţ.

Fermierul și președintele asociației menționate a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Ce au mai spus oamenii legii

Anchetatorii au susţinut că, în perioada 2010-2014, Asociația Crescătorilor de Animale „ECO-PROD” Balș ar fi solicitat și obținut pe nedrept de la APIA Iași, prin reprezentanți legali care ar fi acționat în numele și interesul asociației, între care și inculpatul președinte al asociației, încasarea sprijinului pe suprafață aferent campaniilor 2010-2014, în sumă totală de 1.062.359 de lei, prin prezentarea unor documente despre care avea cunoștință că sunt false.

Întreaga activitate ar fi avut ca rezultat obținerea, pe nedrept, de către solicitant – inculpata ACA „ECO-PROD” Balș, a sumei de 1.062.359 de lei, reprezentând sprijin pe suprafață în campaniile 2010 – 2014.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.