Încă un interlop scapă de închisoare cu ajutorul DNA Iași. Autodenunț: 21.000 euro pentru procuror

1629
Mihai Plugariu
Mihai Plugariu

@ DNA Iași a mai încropit un dosar penal în urma denunțului făcut de un proxenet care va  astfel va beneficia de o reducere de pedeapsă în dosarul în care este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni de trafic de persoane @ Acesta  denunțat că i s-au cerut 23.000 de euro pentru a se interveni la un procuror DIICOT să scape de dosar iar Mihai Plugariu un tânăr cu 10 clase, șomer din satul Brătuleni, comuna Miroslava a fost complice la aceasta infractiune si a facut un acord de recunoaștere

Un student care s-a îmbătat și a făcut scandal (vezi aici), un dosar fabricat unui om de afaceri din Hârlău (vezi mai jos) și acum un tânăr cu 10 clase de la țară care a vrut să păcălească un traficant de persoane. Acestea sunt ‘’capturile’’ în cadrul acțiunilor de combatere a corupției efectuate de DNA Iași, anul acesta. Astfel, zilele trecute tânărul cu 10 clase din satul Brătuleni, comuna Miroslava, pe numele său Mihai Plugariu a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare complicitate la savarsirea infracțiunii de trafic de influență, în baza unui acord de recunoaștere. Mihai Plugariu a fost complice cand un individ pe nume Mihai Bogdan Marcu i-a promis unui interlop (cercetat pentru proxenetism și trafic de persoane în dosarul penal nr. 42D/P/2022 al DIICOT Iași) că-i va obține o soluție de clasare deoarece îl cunoaște pe procuror. Marcu i-ar fi cerut interlopului suma de 23.000 euro, să-i rezolve problema iar Plugariu l-a ajutat. Astfel, pentru a-l convinge pe denuntatorul Gheorghe Gabriel că are trecere pe langa procuror, Marcu a simulat o discutie telefonica cu magistratul. Discutia telefonica a avut loc de fata cu denunțătorul. Plugariu a jucat rolul procurorului. A răspuns la telefon spunând că este procurorul DIICOT care instrumentează cazul și a promis că dosarul se va închide dacă se vor remite banii.  Plugariu și Marcu au fost urmăriți și interceptați în luna aprilie anul acesta, pentru acest mare dosar de corupție fiind folosit și un martor cu identitate protejată. ‘’În continuare, în jurul orei 18:13,  în timp ce se aflau pe o bancă de lângă magazinul de cafea Expo Café,  amplasată în apropiere de Parcul Expoziției, inculpatul a reiterat aspectele anterioare cu privire la influența pe care a lăsat să se creadă că o  are asupra procurorului care instrumentează dosarul penal nr. 42D/P/2022 al DIICOT, respectiv a precizat că se cunosc de   mult timp, sunt vecini, l-a mai ajutat în trecut cu privire la alte dosare, are numărul său de telefon. De asemenea, acesta a precizat din nou că îl va determina pe procurorul care instrumentează  dosarul în care  martorul denunțător are calitatea de inculpat să dispună o soluție de clasare. Totodată,  inculpatul a reiterat solicitarea de a primi suma de 23.000 de euro, menționând faptul că  suma de 21.000 de euro  va ajunge   la procurorul de caz iar suma de 2.000 de euro reprezintă contraprestația pentru ajutorul său’’, se arată în sentința de confirmare a acordului de recunoaștere a vinovăției emisă de Tribunalul Iași.

Astfel, cu acest dosar DNA a ‘’scos din schemă’’ un corupt periculos, un țăran șomer cu 10 clase din Brătuleni și a ajutat un interlop să beneficieze de o reducere de pedeapsă pentru că a făcut un denunț. Asta-u lupta anticorupție de la DNA Iași.

Abuz grav al DNA Iași cu cel mai periculos interlop pe post de turnător

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.