Scandal cu poliţiştii, la Iaşi! Acuzat că a umplut autospeciala de sânge!

680
Un politist in uniforma
Un politist in uniforma

@ Scandal cu poliţiştii, la Iaşi: acuzat că a umplut autospeciala de sânge @ În urma incidentului, magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus condamnarea lui Petru Iulian Ursu la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj @ Potrivit anchetatorilor, ieşeanul a lovit un poliţist cu capul în figură

Scandal cu poliţiştii, la Iaşi! Acuzat că a umplut autospeciala de sânge! În urma incidentului, magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent condamnarea lui Petru Iulian Ursu la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj.

„Instanta admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău cu inculpatul Ursu Petru Iulian”, au afirmat judecătorii.

Scandal cu poliţiştii, la Iaşi!

Sentinta nu este definitiva, aceasta putan fi contestata. Procesul lui Petru Iulian Ursu a inceput pe data de 31 iulie 2024. Procurorii au trimis la instanta acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat cu ieşeanul.

„Pe 4.07.2024, în jurul orei 00.12, în timp ce un agent de Poliţie patrula cu cei doi colegi pe raza satului Zbereni, a observat un tânăr care alerga pe drum către direcţia lor, ocazie cu care tânărul a fost oprit şi întrebat care este motivul pentru care aleargă. Acesta a comunicat că mai în urmă sunt trei bărbaţi cu o bâtă care strigau după el să stea pe loc, iar, pentru că i s-a făcut frică, a fugit de aceştia. De îndată, agentii de Poliţie s-au deplasat către direcţia indicată, ocazie cu care au observat trei bărbaţi pe mijlocul drumului, unul dintre ei având în mână o crosă metalică”, au afirmat oamenii legii.

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni despre scandal

În momentul în care cei trei bărbaţi au observat poliţiştii, unul dintre aceştia, care avea crosa în mână, a aruncat-o în iarba de pe marginea drumului. Unul dintre ei s-a retras iar ceilalţi doi au înaintat spre poliţişti. Agenţii i-au legitimat pe cei doi bărbaţi, iar, la scurt timp, a venit şi cea de-a treia persoană. Legitimându-i, s-a stabilit că toţi trei domiciliază în satul Cireşeni.

Examinând zona de pe marginea drumului, agenţii au identificat crosa metalică aruncată, iar, în momentul în care au fost întrebaţi cui aparţine, niciunul dintre cei trei nu a recunoscut.
Văzând aceste lucruri, poliţiştii au considerat că cei trei bărbaţi au intenţia să comită o faptă care contravine legii, motiv pentru care au plasat crosa metalică în portbagajul autospecialei, spunându-le că, dacă le aparţine, să se prezinte următoarea zi la Postul de Poliţie Cotnari pentru a le fi restituit bunul. Agenţii au constatat că toţi cei trei bărbaţi erau în stare avansată de ebrietate, au purtat discuţii cu aceştia, încercând să-i calmeze, să îi convingă să meargă acasă, să nu comită vreo faptă.

În momentul în care agenţii au vrut să urce în autospecială şi să plece, unul dintre indivizi s-a repezit la portbagaj, deschizându-l şi luând crosa în mână, îndreptându-se către poliţişti. În acel moment, un agent a folosit sprayul lacrimogen asupra acestuia, iar, împreună cu un coleg, l-au imobilizat, l-au deposedat de crosă şi l-au încătuşat. În momentul controlului corporal, individul a forţat cătuşele, acestea cedând şi deschizându-se motiv pentru care, fiind în continuare recalcitrant, s-a procedat din nou la imobilizarea şi încătuşarea acestuia folosind două perechi de cătuşe pentru a evita un nou incident.

Lovituri puternice în zona capului

După ce a fost introdus în autospecială, un agent s-a aşezat în partea stângă-spate, un alt agent – în dreapta-spate, iar, în mijloc, între cei doi, a fost plasat suspectul, întrucât acesta opunea foarte multă rezistenţă. La un moment dat, individul s-a împins foarte tare în scaunul din faţă, iar, în acel moment, un agent a încercat să-l imobilizeze pentru a-l linişti. În acel moment, intenţionat, cu intensitate, l-a lovit cu capul în zona superioară a obrazului drept, spre tâmplă.

Agentul i-a spus colegului care se afla, de asemenea, pe bancheta din spate că el crede că i-a spart capul, întrebându-l pe coleg dacă îi curge sânge, întrucât simţea ceva curgând pe faţă. Mai mult, individul a reuşit să se ridice spre plafonul autospecialei şi l-a lovit cu umărul în zona bărbiei pe un agent, cauzându-i din nou suferinţe fizice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.