Tupeul unui dezvoltator în orașul Mafiei Imobiliare. Patronul Himson a demolat ilegal magazinul vecinului

18390
Himson, Pălăduță și magazinul demolat
Himson, Pălăduță și magazinul demolat

@ Un ieșean pe nume Gheorghe Petrei s-a plâns la toate instituțiile abilitate de faptul că dezvoltatorul complexului Himson i-a demolat ilegal magazinul de lângă noul cartier de blocuri @ Pe terenul pe care se afla magazinul lui Petrei, dezvoltatorul Fabian Pălăduță a amenajat o parcare @ Petrei a făcut plângere pentru furt și distrugere împotriva lui Pălăduță dar dosarul a fost clasat

Proprietarul complexului de blocuri Himson de pe bulevardul Chimiei, Fabian Pălăduță a pus utilajele să demoleze un chioșc care se afla lângă terenul pe care și-a ridicat noul cartier. Pe terenul pe care se afla magazinul lui Gheorghe Petrei, Pălăduță a amenajat parcarea pentru locatarii din complexul Himson. Magazinul se afla pe strada Aurel Vlaicu nr.84A și a fost demolat, fără autorizație de angajații și utilajele Chiro ltd la data de 9.09.2021. Martorii audiați de poliție și de procurori spun că Fabian Pălăduță era de față când magazinul a fost demolat. Magazinul era amenajat pe o structură metalică, îmbrăcat în tablă, PFL cu pereți dubli cu vată pe interior, avea o prelungire din grinzi de lemn și o mică magazie.  Gheorghe Petrei a aflat abia după câteva zile că i-a fost demolat chioșcul când i-a spus un prieten care locuia în zona. Imediat ce a aflat că i-a fost demolat ilegal magazinul i-a cerut socoteală lui Pălăduță. ‘’El nu avea autorizație să-mi demoleze magazinul. I-am cerut lui Pălăduță să-mi dea materialele din care era făcut magazinul. El mi-a răspuns că nu a știut a cui este magazinul și mi-a răspuns în bătaie de joc, mi-a spus că-mi dă niște BCA. Nu am putut accepta așa ceva’’, s-a plâns Gheorghe Petrei.

Himson si magazinul demolat
Himson si magazinul demolat

De la Poliție la Parchet, de la Ana la Caiafa

După ce a aflat că i-a fost demolat ilegal magazinul, Gheorghe Petrei a depus plângere pentru distrugere și furt. În fața organelor de cercetare penală Pălăduță a susținut că deține o autorizație de demolare. Însă, documentul pe care-l deține Pălăduță permite demolarea unei construcții aflate pe strada Aurel Vlaicu nr.116 pe când magazinul se afla pe strada Aurel Vlaicu nr.84A. Atât polițiștii cât și procurorii au dat clasare în urma plângerilor depuse de Gheorghe Petrei în condițiile în care acesta a demonstrat că Pălăduță i-a demolat magazinul fără autorizație și nu i-a restituit materialele din care este construit chioșcul. Dosaru s-a plimbat de câteva ori de la Poliție la Parchet de la Parchet la Poliție până când a fost închis. ‘’M-am îmbolnăvit de când mă lupt să mi se facă dreptate. Am fost în audiență la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și am rămas șocat de ceea ce mi-a spus. Mi-a spus așa, știți avem de-a face cu un dezvoltator. Adică, după părerea mea impresionat de faptul că este un dezvoltator. Dar paguba mea? Nu mai știu de câte ori am chemat salvarea deoarece mi s-a făcut rău datorită acestor nedreptăți. Nu mai există dreptate la Iași?’’, a încheiat Gheorghe Petrei.

Să mai precizăm că pentru respectivul chioșc Gheorghe Petrei deținea autorizațiile de construire necesare. Sebastian Pălăduță nu a trimis un punct de vedere.

Secretele Mafiei din Urbanism. Dezvoltatorul Himson obținuse autorizația înainte să fie eliberată

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.