Bombă! Un viceprimar a scăpat de acuzaţiile penale după ce un act a fost falsificat! Combinații imobiliare, reclamate într-o zonă de interes! (EXCLUSIV)

713
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea

@ Bombă: un viceprimar a scăpat de acuzaţiile penale după ce un act a fost falsificat @ Decizia a fost luată vineri, 9 august 2024, de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi @ Astfel, instanţa a decis încetarea procesului penal în cazul Elenei Toma, care fusese acuzată de fals intelectual, uz de fals şi participaţie improprie sub forma instigării la infracţiunea de abuz în serviciu, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale @ La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Costel Vasilică Frunză, acuzat de participaţie improprie, sub forma instigării mediate la infracţiunea de abuz în serviciu

Bombă! Un viceprimar a scăpat de acuzaţiile penale după ce un act a fost falsificat! Decizia a fost luată vineri, 9 august 2024, de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. Astfel, instanţa a decis încetarea procesului penal în cazul Elenei Toma, care fusese acuzată de fals intelectual, uz de fals şi participaţie improprie sub forma instigării la infracţiunea de abuz în serviciu, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Costel Vasilică Frunză, acuzat de participaţie improprie, sub forma instigării mediate la infracţiunea de abuz în serviciu. „Instanţa admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă şi obligă, în solidar, pe inculpaţii Frunză Costel Vasilică şi Toma Elena să îi plătească acesteia suma de 10.000 de euro, cu titlu de daune morale”, au afirmat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Un viceprimar a scăpat de acuzaţiile penale

Demn de remarcat este faptul că sentinţa emisă vineri de magistraţi nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi a început pe 5 februarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi i-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite.

„Inculpata, în calitate de viceprimar, a întocmit pe 17.01.2013 referatul cu nr. 20, referat în care se menționează în mod nereal că a identificat trei loturi de teren date în folosință în vederea construirii unei locuințe, și, în temeiul Legii nr. 15/2003, care nu au respectat condițiile prevăzute de lege în sensul edificării construcției și că a luat legătura cu familiile acestora constatând că acestea nu mai sunt interesate să folosească terenurile. Pe data de 8.02.2013, ca urmare a întrunirii Comisiei de Urbanism, inculpata – în calitate de preşedinte a comisiei – a depus referatul antemenţionat și actele ce s-au întocmit ulterior în baza aceluiași referat – documenție ce a stat la baza emiterii hotărârii nr. 12 din data de 14.02.2013 a Consiliului Local, prin care a fost retras, în mod nelegal, dreptul de folosinţă al părţii vătămate”, au susţinut oamenii legii.

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni

Procurorii au adăugat că Elena Toma, în calitate de preşedinte al Comisiei de Urbanism și în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi determinat membrii acesteia, fără ca ei să cunoască situația reală, să adopte o hotărâre prin care să i se retragă dreptul de folosință gratuită asupra terenului, motivat de faptul că proprietara nu ar fi respectat condiția edificării unei locuințe, cu toate că, în realitate, această condiție fusese îndeplinită, fiind încălcate de inculpată prevederile art. 6 alin. 1 și 2 din Legea nr. 15/2003.

„La rândul său, în perioada de 1 – 16.01.2013, inculpatul l-a determinat pe viceprimar să facă demersurile necesare pentru ca terenul din T20, parcela atribuită persoanei vătămate, să îi revină lui, sens în care inculpata, în calitate de preşedinte al Comisiei de Urbanism și în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a determinat pe membrii acesteia, fără ca ei să cunoască situația reală, să adopte o hotărâre prin care să i se retragă dreptul de folosință gratuită asupra terenului numitei”, au încheiat oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.