Arestări la Iaşi! Doi tineri, duşi după gratii din pricina drogurilor!

495
Barbat cu mainile incatusate la spate
Barbat cu mainile incatusate la spate

@ Arestări la Iaşi! Doi tineri au fost duşi după gratii din pricina drogurilor @ Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iasi au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Nicolae Roland Tabacariu si al lui Stefan Ionut Beldian @ Cei doi sunt cercetati din pricina stupefiantelor 

Arestări la Iaşi! Doi tineri au fost duşi după gratii din pricina drogurilor! Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis recent propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Nicolae Roland Tabacariu şi al lui Stefan Ionut Beldian.

„Instanta admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Iaşi. Ia faţă de inculpaţii Tăbăcariu Nicolae Roland, zis „Rol”, cercetat sub acuzatia săvârşirii infracţiunilor de introducere în tară de droguri de risc, fără drept, si trafic de droguri de risc, în formă continuată, si Beldian Stefan Ionut, zis „Ştefănuţ”, cercetat sub acuzatia săvârşirii infracţiunilor de complicitate la introducere în tară de droguri de risc, fără drept, si trafic de droguri de risc, în formă continuată, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi”, au precizat magistratii ieseni.

Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

Doi tineri, duşi după gratii din pricina drogurilor!

De remarcat este faptul ca decizia nu e definitiva. De altfel, aceasta a si fost contestata deocamdata de Stefan Ionut Beldian. Astfel, acum urmeaza ca judecatorii din cadrul Curtii de Apel Iasi sa hotarasca ce se va intampla in continuare cu cei doi suspecti.

Conform procurorilor DIICOT Iasi, cei doi tineri au intrat recent in atentia lor. Oamenii legii i-au saltat zilele trecute pe cei doi.

perchezitii DIICOT
Perchezitii DIICOT

Ce au spus anchetatorii ieseni

Oamenii legii au adaugat ca cei doi tineri au intrat in vizorul lor dupa o actiune-fulger. Acestia au precizat ca totul s-a intamplat in urma cu trei zile. Cei doi suspecti au fost saltati si dusi la audieri.

La scurt timp de la audieri, procurorii DIICOT Iasi au decis retinerea pentru 24 de ore a lui Nicolae Roland Tabacariu şi a lui Stefan Ionut Beldian. Mai apoi, anchetatorii au decis propunerea arestarii preventive, propunere care a fost admisa de judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi, sub acuzatiile amintite.

„Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, fără drept, complicitate la introducere în țară de droguri de risc, fără drept și trafic de droguri de risc, în formă continuată. Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că în cursul lunii august 2024, unul dintre inculpați în baza înțelegerii prealabile cu cel de al doilea a procurat din Franța, în scopul comercializării, 350 grame rezină de canabis  pe care a livrat-o în țară prin prin intermediul unei firme de coletărie. Coinculpatul a fost prins în flagrant, în orașul Târgul Frumos, în timp ce transporta pachetul în care se afla ascunsă cantitatea de drog de risc menționată. 

Probatoriul administrat a relevat și  faptul că, în perioada mai – august 2024, inculpații au deținut, intermediat și comercializat direct droguri de risc (rezină de canabis) către consumatori de pe raza județului Iași. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă”, au precizat anchetatorii ieseni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.