Combinațiile imobiliare făcute de Gîtlan cu șoferul prins băut: IPJ Iași răspunde cu incompetență

865
Renato Pârâială și Costel Gîtlan
Renato Pârâială și Costel Gîtlan

@ Umare a dezvăluirilor de ieri în care arătam că șeful IPJ Iași i-a vândut șoferului său un teren la preț de nimic și că Gîtlan nu a trecut afacerea în declarația de avere, instituția a trimis un comunicat în care demonstrează o crasă necunoaștere a Legii @ Gîtlan recunoaște tranzacția dar susține că nu trebuie să o declare încă @ Fals, Gîtlan trebuia să actualizeze declarația de avere

Habar nu are să citească sau să interpreteze o lege elementară și l-au făcut chestor. Urmare a articolului din ediția de ieri în care arătam că șeful IPJ Iași i-a vândut lui Renato Constantin Pârâială un teren iar acest lucru nu este menționat în declarația de avere a lui Costel Gîtlan, instituția a trimis un comunicat de presă care dovedește o necunoaștere crasă Legii. Pe scurt, Gîtlan susține că a completat declarația de avere pe data de 10 aprilie 2024 iar terenul l-a vândut după două zile. Dovedind după cum am spus o necunoaștere a Legii, din comunicat reiese că Gîtlan ar vrea să declare tranzacția la următoarea declarație, probabil la anul, dacă o mai fi pe funcție. Asta în condițiile în care declarația trebuie să conțină situația patrimonială a lui Gâtlan până la 15 iunie. În acest caz, conform Legii, Gîtlan era obligat să-și actualizeze declarația de avere la 15 zile după ce a încheiat contractul cu Renato Constantin Pârâială. ‘’Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie. Declarațiile de avere se întocmesc după cum urmează: pentru anul fiscal anterior încheiat la 31 decembrie, în cazul veniturilor, respectiv situația la data declarării pentru celelalte capitole din declarație, potrivit anexei nr. 1‘’, se arată la articolul 4 alineatul 2 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice

Pe declarația completată de Gîtlan scrie clar că reflectă situația patrimonială la 15 iunie a.c iar acest document nu include tranzacția încheiată cu șoferul.

Iată ce spune comunicatul IPJ

Redăm integral comunicatul IPJ Iași: Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la completarea necorespunzătoare a declarației de avere de către șeful IPJ Iași, prin ascunderea unei tranzacții imobiliare, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul IPJ Iași este abilitat să comunice următoarele: Informațiile prezentate în materialul de presă nu sunt adevărate și induc în eroare opinia publică. Conform legii, declarațiile de avere se completează cu datele aferente anului fiscal anterior, în cazul veniturilor, și cu informațiile la data declarării, pentru celelalte capitole. Astfel, la data de 10.04.2024, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Iași a completat declarația de avere, în care, la capitolul Bunuri imobile, a fost inclus terenul la care se face referire, întrucât se afla în proprietatea sa și a soției. Ulterior completării și depunerii declarației de avere, în cursul aceleiași luni, a avut loc tranzacția de vânzare-cumpărare a terenului în cauză. Din acest punct de vedere, obligația legală a vânzătorului, respectiv a șefului inspectoratului, este de a include aspectele legate de această tranzacție în următoarea declarație de avere.

Deci Gîtlan nu a respectat Legea, nu și-a actualizat declarația de avere în termenul legal dar susține că ‘’informațiile prezentate în materialul de presă nu sunt adevărate și induc în eroare opinia publică’’, deși nu neagă existența tranzacției.

A vândut terenul după două zile

Nu a vrut să ascundă tranzacția? A completat declarația de avere pe data de 10 aprilie a.c i-a vândut terenul lui Pîrîială, după două zile pe 12 aprilie și vrea să-l credem că nu a vrut să ascundă nimic. Adică, pe data de 10 aprilie nu știa că a doua zi, pe 11 va merge la Primăria Bârnova să scoată adeverința fiscală pentru a vinde terenul? Nu putea să mai stea două zile cu declarația de avere ca totul să fie în regulă? Renato Pârâială a completat declarația în iunie iar în cazul său totul este în regulă. Reamintim că acesta a cumpărat de la Gîtlan, suprafața de 1.000 mp la Bârnova cu un preț total de 20.000 lei.

Șeful IPJ Iași a ascuns o tranzacție imobiliară. Banii vin de la un cumpărător surpriză: un șofer din subordine

 

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.