Accident rutier mortal, în Iași! Șoferul acuzat de producerea impactului devastator, condamnat! (EXCLUSIV)

7979

@ Accident rutier mortal, în Iași. Șoferul acuzat de producerea impactului devastator a fost condamnat @ Astfel, ieri, magistratii din cadrul Judecatoriei Iasi au dispus condamnarea lui Gabriel Buraga la trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpa @ Judecatorii ieseni au considerat ca soferul si o victima au avut cate jumatate din vina 

Accident rutier mortal, în Iași! Șoferul acuzat de producerea impactului devastator a fost pedepsit! Asadar, magistratii din cadrul Judecatoriei Iasi au dispus ieri condamnarea lui Gabriel Buraga la trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpa. Judecatorii ieseni au considerat ca soferul si o victima au avut cate jumatate din vina.

„Instanţa admite, în parte, acţiunea formulată de către părţile civile. Obligă partea responsabilă civilmente SC Allianz Ţiriac Asigurari să plătească despagubiri in valoare totala de 25.000 de lei si 182.000 euro”, au precizat vineri, 23 august 2024, judecatorii ieseni.

Șofer acuzat de producerea unui accident mortal în Iași

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul lui Gabriel Buraga a inceput pe 17 august 2022. Procurorii l-au trimis in judecata sub acuzatia de ucidere din culpa. Oamenii legii din Iași au afirmat că Gabriel Buraga (53 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ patru ani.

În cauză a fost reţinut faptul că, pe 14 iulie 2020, la ora 11:45, inculpatul G.B. a condus autoutilitara marca Ford Tranzit pe Drumul Județean nr. 246, în afara comunei Drăgușeni, din județul Iași, dinspre Drăgușeni către Șcheia. Înainte de intersecția cu un drum de exploatare care duce spre terenurile agricole aflate în extravilan, în timp ce șoferul tractorului marca U450, numitul M.B., efectua în mod regulamentar virajul la stânga, inculpatul s-a angajat într-o manevră de depășire a tractorului prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu și a intrat în coliziune cu acesta”, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Gabriel Buraga, implicat în impactul devastator

Anchetatorii ieșeni au constatat că, în urma accidentului rutier, a rezultat decesul lui M.B. (șoferul tractorului) și I.D. (pasagerul tractorului), de 55 și, respectiv, 33 de ani. Autoritățile au fost anunțate despre producerea accidentului rutier.

Cei din tractor au fost aruncați din vehicul în urma impactului. La fața locului a plecat un echipaj de Ambulanță de tip B și un echipaj de tip C. La caz au fost găsiți doi decedați. A fost adus șoferul policontuzionat”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

La rândul lor, agenții de Poliție au fost anunțați despre impact. „Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 despre un accident care a avut loc în comuna Drăguşeni. Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că o autoutilitară a intrat în coliziune cu un tractor. Cele două persoane care se aflau în tractor au decedat, iar conducătorul autoutilitarei a fost rănit uşor. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a menţionat atunci purtătorul de cuvânt al Poliţiei ieșene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.