Tupeu de dezvoltator țepar: femeie dată afară din casă după ce a plătit ratele pentru apartament

1840
Ionuț Daniel Tanasă si blocul Ozone Residence din Moara de Vânt
Ionuț Daniel Tanasă si blocul Ozone Residence din Moara de Vânt

@ Tânără i-a plătit așa-zisului dezvoltator Ionuț Daniel Tanasă, în baza unui antecontract încheiat în anul 2018  un avans la care s-au adăugat rate lunare, pentru un apartament de 57 mp, dintr-un bloc ridicat în zona Zona Moara de Vânt @ Cu toate acestea, anul acesta în iulie Tanasă i-a interrupt curentul, a schimbat yala la ușă a dat-o afară din apartament și i-a sechestrat și mobile @ Tânăra a depus plângere penală pentru furt și înșelăciune

Aveți mare grijă de la cine cumpărați un apartament, cui dați avans pentru o locuință deoarece s-a dovedit că mulți escroci se dau dezvoltatori imobiliari. O tânără a plătit avans pentru un apartament, a achitat ani de zile rate unui așa-zis dezvoltator pentru ca în final să fie dată afară din locuința pe care a contractat-o și să-i fie sechestrată și mobila. Astfel, pe data de 23 aprilie 2018, tânăra, Lăcrămioara Georgiana Chiriță a încheiat cu Ionuț Daniel Tanasă antecontractul de vânzare-cumpărare pentru un apartamentul construit de firma acestuia, Ozon Residence Construct SRL într-un imobil din municipiul Iași, zona Moara de Vânt. Documentul prevede că valoarea apartamentului era de 238.693 lei, din care Lăcrămioara Georgiana Chiriță a achitat un avans, urmând ca până la data de 23.04.2019 să se perfecționeze contractul de vânzare-cumpărare. Contractul nu a putut fi semnat însă deoarece acest așa zis dezvoltator a ridicat un bloc cu o autorizația de casă și nu putut obține de la primărie recepția imobilului,  ulterior intabularea etc. Astfel, Firma Ozon Residence Construct SRL, deținută de Ionuț Daniel Tanasă, a ridicat pe ternul din Moara de Vânt o clădire pe trei niveluri (D+P+M) cu o suprafață totală construită de 961 mp. Tănasă a obținut în decembrie 2016 autorizația de construire nr. 1243 pentru o locuință individuală dispusă pe trei niveluri demisol, parter și etaj și cu o amprentă la sol de 320 mp dar în schimb a ridicat un bloc în toată regula. Pentru că nu a putut intra în legalitate și nu s-a putut încheia contractul, pe data de 21 ianuarie 2022, cele două părți au încheiat un act adițional la antecontractul de vânzare-cumpărare din aprilie 2018. Inițiativa semnării acestui act adițional i-a aparținut lui Tanasă care i-a trimis tineri o notificare în acest sens. În baza acestui act adițional, Lăcrămioara Georgiana Chiriță a mai plătit niște bani în avans, o diferență de 90.000 lei urma să fie achitată în 60 de rate fixe (1.500 lei), urmând ca ceea ca rămânea adică 111.848 să fie achitat la data perfectării contractului de vânzare-cumpărare. Cele două părți au stabilit să termenul final de perfectare a contractului de vânzare-cumpărare să fie pe 21 ianuarie 2027. Pânâ atunci, Tanasă trebuia să intre în legalitate cu blocul, în caz contract neputând fi semnat contractul final de vânzare-cumpărare.

I-a tăiat lumina, i-a furat și mobila

Tanasă nu a intrat cu blocul în legalitate în schimb a început să o șicaneze pentru ca în final să o dea afara din locuință. ‘’Pe data de 27 iulie a oprit curentul electric numai la apartamentul în care locuiam. Brusc la un moment dat a mărit rata cu 500 lei deși prin actul adițional era stabilită o sumă fixă. Într-o zi a schimbat yala de la ușă și nu am mai putut intra în locuință. M-am rugat de el să-mi dea lucrurile, mobila. Lucrurile le-am găsit puse în saci pe casa scării. Nu dorește să-mi dea mobila înapoi. Eu am investit în acest apartament, gresia și faianța sunt puse de mine. Am depus plângere penală pentru înșelăciune și furt’’, a declarat Lăcrămioara Georgiana.

În cele din urmă, Tanasă i-a returnat tinerei o parte din cheltuielile făcute cu acest apartament, avans și rate, i-a înapoiat 27.000 euro, Femeia va deschide în instanță și o acțiune civilă pentru recuperarea celorlalte pagube. Potrivit actului adițional semnat  de cei doi, în cazul în care înțelegerea se rupe din ințiativa lui Tanasă, acesta trebuia să-I achite toți banii pe care i-a primit plus 30 la sută. Tanasă refuză în continuare să-I returneze mobile.

Dezvoltatorul-țepar a dispărut cu avansuri de milioane de lei pentru locuințe. Zeci de familii disperate

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.