Sentinţă-şoc, la Iaşi! Poliţist condamnat în urma unui scandal de pomină! (EXCLUSIV)

899
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Sentinţă-şoc, la Iaşi: un poliţist a fost pedepsit ieri în urma unui scandal de pomină @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat luni, 16 septembrie 2024, pe Robert Gabriel Şfarc-Iftimi la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru purtare abuzivă @ În cazul acestuia şi al lui Constantin Ionuţ Cozma, judecătorii ieşeni au constatat drept încetat procesul penal în ceea ce priveşte acuzaţia de violare de domiciliu, deoarece ar fi intervenit prescripţia răspunderii penale

Sentinţă-şoc, la Iaşi! Un poliţist local a fost pedepsit ieri în urma unui scandal de pomină! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat luni, 16 septembrie 2024, pe Robert Gabriel Şfarc-Iftimi la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru purtare abuzivă. În cazul acestuia şi al lui Constantin Ionuţ Cozma, judecătorii ieşeni au constatat drept încetat procesul penal în ceea ce priveşte acuzaţia de violare de domiciliu, deoarece ar fi intervenit prescripţia răspunderii penale.

„Instanţa admite, în parte, acţiunea formulată de partea civilă Roxana L. şi obligă inculpaţii Şfarc-Iftimi Robert Gabriel şi Cozma Constantin Ionuţ, în solidar, la plata sumei de 15.000 de lei, cu titlu de daune morale. Admite, în parte, acţiunea formulată de partea civilă Ionut Z. şi obligă inculpaţii, în solidar, la plata sumei de 15.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat ieri judecătorii ieşeni. Magistratii au retinut ca, in fapt, culpa unuia dintre cei doi este de doar zece procente, in vreme ce celalalt are 90% din culpa.

Doi agenţi de la Poliţia Locală, pe o stradă
Doi agenţi de la Poliţia Locală, pe o stradă

Poliţist condamnat în urma unui scandal de pomină!

Demn de remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul celor doi agenti de Politie Locala a inceput pe 13 decembrie 2021. Procurorii ieseni i-au trimis in judecata sub acuzatiile amintite.

„In noaptea de 11 spre 12 februarie 2019, în jurul orei 1:10, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de poliţist local în cadrul U.A.T. Comuna Tomeşti, inculpaţii au pătruns fără drept în locuinţa persoanelor vătămate şi, apoi, inculpatul a aplicat lovituri celor două persoane vătămate, folosindu-şi mâinile şi picioarele, provocându-le leziuni traumatice care au necesitat zile de îngrijiri medicale”, au spus anchetatorii ieseni.

Un barbat il loveste pe un altul cu pumnul
Un barbat il loveste pe un altul cu pumnul

„Sunt Iftimoaie, de la Politia Locală Tomeşti!”

Potrivit declaraţiilor date de persoanele vătămate, pe data de 12 februarie 2019, în jurul orei 1:00, s-au întors la locuinţa unde stăteau cu chirie, situată pe strada Lalelei, din satul Tomeşti. Când au ajuns s-au întâlnit cu poprietarul apartamentului, care locuia în apartamentul de la etajul inferior, situat chiar sub apartamentul închiriat, l-au salutat şi acesta a intrat în apartament.

Când au ajuns la imobilul închiriat, au observat că, în faţa uşii de acces, la o distanţă de circa 1,5 metri, pe holul casei scării, se afla montat un grilaj metalic, care bloca accesul spre uşa apartamentului închiriat, dar au constatat că respectivul grilaj nu era asigurat, astfel că au putut să-l înlăture şi să intre în apartament. După circa 10-15 minute de la momentul în care au intrat în locuinţă au auzit lovituri puternice în uşa de acces a locuinţei, motiv pentru care i-au spus să aştepte, pentru ca aceasta să poată filma. Victima a întrebat cine bate şi i-a răspuns o voce de bărbat, care s-a prezentat ca fiind „Iftimoaie, de la Politia Locală Tomeşti!”, cerându-i să deschidă uşa apartamentului pentru a discuta.

Ce au mai spus victimele din acest caz

Conform victimelor, când persoana vătămată a deschis uşa puţin a văzut un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist local, iar în spatele lui era un alt poliţist local şi proprietarul locuinţei. Imediat după ce a deschis uşa, unul dintre politistii locali a pătruns forţat în locuinţă, a împins uşa deformând-o, fără acordul lor şi a început să-l îmbrâncească şi să-l lovească cu pumnii, în special în zona abdominală, şi l-a izbit cu capul de pereţi, ţinându-l imobilizat în hol, moment în care a început să strige la femeie să sune la 112.

La randul ei, femeia ţipa la agent să nu îl mai lovească pe barbat. În timp ce era îmbrâncit, barbatul lovit i-a spus agentului că plăteşte chirie pentru locuinţa respectivă, dar politistul local i-a răspuns că ei nu plătesc nicio chirie şi trebuie să părăsească locuinţa, solicitându-i la un moment dat să prezinte contractul de închiriere şi interpelându-l câte luni are de plătit.

„În momentul în care inculpatul a observat că îi filmează cu telefonul mobil, a încercat să ia telefonul, sens în care a lovit-o peste mâna în care ţinea telefonul, femeia scăpând telefonul pe jos, înregistrarea oprindu-se, după care i-a călcat telefonul în picioare, încercând să-l distrugă şi a îmbrâncit-o, aceasta căzând la sol, iar, apoi, a mai lovit-o o dată cu piciorul, persoana vătămată simţind durere în partea dreaptă a coastelor şi în zona şoldului stâng”, au afirmat anchetatorii ieseni.

Initial, unul dintre agenti a sustinut ca au fost solicitati de proprietarul apartamentului respectiv sa intervina si ca, de fapt, el ar fi fost cel agresat. Ulterior, acesta a revenit asupra declaraţiilor şi a precizat că, înainte de a intra în locuinţa persoanelor vătămate, după ce persoana vătămată a deschis uşa, el a introdus capul în interiorul apartamentului pentru a vedea dacă mai erau şi alte persoane şi că în acel moment persoana vătămată l-ar fi prins de ambele mâini, iar el a încercat să se elibereze, însă nu a reuşit, astfel că l-ar fi tras în interiorul apartamentului şi apoi cealaltă persoană vătămată, a început să strige la el: „Nu mai da în el!” şi să-l lovească cu un obiect dur peste cap, dar şi cu picioarele ei peste picioarele lui.

Judecatoria Iasi
Judecatoria Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.