Sechestru pe conturile unui om de afaceri! Bărbatul trebuie să achite peste 200.000 de lei către Fisc!

450
limite-bani
limite-bani

@ Un sechestru a fost pus pe conturile unui om de afaceri @ De asemenea, ieşeanul trebuie să achite peste 200.000 de lei către Fisc @ Totuşi, Cătălin Stănescu a scăpat de acuzaţia de evaziune fiscală, deoarece ar fi intervenit prescripţia răspunderii penale

Un sechestru a fost pus pe conturile unui om de afaceri! De asemenea, ieşeanul trebuie să achite peste 200.000 de lei către Fisc! Totuşi, Cătălin Stănescu a scăpat de acuzaţia de evaziune fiscală, deoarece ar fi intervenit prescripţia răspunderii penale.

„Instanta încetează procesul penal, ca urmare a intervenirii prescriptiei răspunderii penale, faţă de inculpatul Stănescu Cătălin, trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală (în modalitatea de evidentiere în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive) (10 acte materiale)”, au afirmat joi, 26 septembrie 2024, judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi.

Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

Sechestru pe conturile unui om de afaceri!

Chiar daca a scapat de o eventuala pedeapsa pentru evaziune fiscala, totusi, judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi l-au pus pe Catalin Stanescu sa achite despagubiri catre Fisc.

„Instanta admite în parte acţiunea formulată de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi. Îl obligă pe inculpatul Stănescu Cătălin la plata sumei de 283.297 de lei. Instituie măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului, prezente şi viitoare, până la concurenţa sumei de 283.297 de lei”, au spus magistratii ieseni.

Acuzat de evaziune fiscală

Demn de remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul lui Catalin Stanescu a inceput pe data de 8 iulie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au dispus trimiterea sa in judecata pentru evaziune fiscala.

Conform anchetatorilor ieseni, in cursul anului 2015, afaceristul ar fi depus mai multe declaratii false, cu scopul de a pagubi bugetul consolidat al statului. In urma unor verificari, autoritatile au constatat ca, de fapt, afaceristul ar fi comis infractiunea de evaziune fiscala.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.