Procurorii cu cele mai mari pensii din Iași dau statul în judecată pentru majorări: 42.700 lei pentru Șuhan

424
Procurori Iași: Dan Bădărău, Gheorghe Șuhan și Sorin Călin
Procurori Iași: Dan Bădărău, Gheorghe Șuhan și Sorin Călin

@ Fostul procuror DNA (PNA) Gheorghe Șuhan ridică lunar o pensie de 42.700 lei @ Cu toate acestea Șuhan a dat în judecată statul cerând recalcularea și diminuarea impozitului aferent pensiei primite @ Acțiunii deschise de Șuhan s-au alăturat încă 15 procurori ieșiți la pensie precum Mircea Borș și Dan Bădărău, fostul șef al Parchetului Curții de Apel Iași, Iulian Ispir dar și fostul șef al DNA Iași, Sorin Călin, care au toți aceleași solicitări

Deși încasează lunar de la stat venituri considerabile, după ce s-au restras din activitate, ridică pensii cuprine între 20.000-42.700 lei, foștii șefi ai parchetelor ieșene au dat în judecată statul solicitând recalcularea dar și diminuarea impozitului care li se calculează lunar pentru pensia primită. Procesul a fost deschis de procurorii Gheorhe Șuhan (fost șef al DNA Central), Mircea Borș (fost șef al Penitenciarului Iași), Iulian Ispir fost procururor al Parchetului Curții de Apel Iași, soția sa Daniela Ispir, fostul șef al DNA Iași, Sorin Călin dar și de procurorii Daniela Moraru, Eugenia Vîrvescu, Emil Popescu, Diana Elena Lazăr, Mihaela Cristina Pascaru, Monica Bitere, Constantin Ilaș, Dan Bădărău, Luminița Merișescu și Maria Pohoață. Aceștia au dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii Iaşi și solicită să li se restituie sumele de bani care le-au fost reținute drept impozit. ‘’ Solicităm obligarea pârâtei la restituirea sumelor reținute din pensie începând cu luna ianuarie 2024, rețineri efectuate în aplicarea diferenței dintre cota de impozit progresiv calculat în baza art. 101 Cod fiscal și cota de impozit prevăzută de art. 64 din Codul fiscal, cu aplicarea actualizării și a dobânzii legale penalizatorii, până la executarea integrală a obligației principale’’, se arată în acțiune. În plus aceștia cer și ‘’ restituirea diferențelor de impozit reținute nelegal, actualizate în funcție de indicele de inflație și cu aplicarea dobânzii legale penalizatorii, începând cu prima reținere din pensia fiecărui reclamant până la executarea integrală a obligației principale’’. În plus aceștia consideră că pensiile lor ar trebui recalculate ca la ceilalți ‘’muritori de rând’’. ‘’Solicităm emiterea unei decizii conform art. 213 alin. 4 din Legea nr. 303/2022 în cadrul căreia să fie calculată pensia contributivă cu luarea în considerare a vechimii în muncă și a unui stagiu complet de cotizare calculat conform art. 82 alin. 2 din Legea nr. 303/2004’’, se mai arată în acțiunea depusă de aceștia la Tribunal.

Instanța nu a luat încă o decizie asupra cererii depusă de aceștia. Dosarul este pasat de la o secție la alta a Tribunalului Iași pe motive de competență (vezi aici).  Cel mai probabil cererea lor va fi aprobată. Așa cum judecătorii au găsit o modalitate simplă să-și majoreze salariile prin sentințe judecătorești pronunțate de colegii lor probabil vor face o concesie și pentru colegii lor magistrați, procurorii. Că na, doar are balta pește, are statul bani, se împrumută zilnic, deficitul este la 10 la sută, fraierilor din privat li se vor majora impozitele etc.

Șefa Curții de Apel Iași: salarii de jumătate de milion de euro în ultimii ani.’’ Fiat justitia, et pereat mundus’’.

 

 

Constantin MAZILU

2 COMENTARII

  1. NISTE SCUSORI ale tranzitiei salbatice de la socialism la capitalism ! spagari ordinari ! Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu va ajunga pentru ultrimul drum! Fireati ai dracului de parliti !@!!

  2. NISTE SCUSORI ale tranzitiei salbatice de la socialism la capitalism ! spagari ordinari ! Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu va ajunga pentru ultimul drum! Fireati ai dracului de parliti !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.