Lider din USR Iași urmărit de Poliție după o partidă de braconaj. Procurori: ‘’Am întocmit dosar penal’’

1336
Constantin Mălăuți-vânător
Constantin Mălăuți-vânător

@ Paznicul de vânătoare a sunat la Poliție după ce a auzit focuri de armă în apropierea localității Hodora din zona Cotnari @ Constantin Mălăuți, candidat USR la Primăria Cotnari și lider al organizației locale voia să împuște ilegal niște rațe @ Procurorii au transmis că i-a fost întocmit un dosar penal pentru uz ilegal de armă

Constantin Mălăuți, candidat USR la Primăria Cotnari și lider al organizației locale, un cunoscut afacerist din zona Hârlău a fost prins la braconaj în urmă cu câteva zile de unul dintre paznicii de vânătoare din zonă. Paznicul l-a văzut în zona unui lac în timp ce trăgea înspre un cârd de rațe sălbatice și a sunat repede la 112. Potrivit unor surse din zonă, incidentul s-a petrecut pe fondul de vânâtoare nr. 11 Hodora din zona Cotnari. Mălăuți este șef de grupă pe acest fond de vânătoare. Să mai precizăm că legislația în vigoare prevede că nicio persoană nu poate merge singură la vânătoare, chiar dacă este deținător legal de armă sau are autorizație. Orice foc de armă îndreptat împotriva unor arme sălbatice care nu respectă aceste reguli se încadrează în sfera activităților de braconaj. După ce a fost alertată de paznicul de vânătoare, Poliția a intervenit dar, potrivit unor surse din anchetă Mălăuți a fugit. L-au urmărit până acasă. La domiciliul acestuia nu au fost găsite animale sălbatice împușcate dar arma de vânătoare i-a fost ridicată pentru cercetări. ‘’La data de 24 septembrie a.c., poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat ar fi folosit fără drept arma din dotare în timp ce se afla în comuna Cotnari. Din cercetări a rezultat că persoana respectivă, deținător legal de armă, ar fi executat două focuri de armă, în timp ce se afla în extravilanul satului Hodora. În cadrul verificărilor efectuate, a fost identificat bărbatul, fiind ridicată arma în vederea continuării cercetărilor’’, ne-a transmis IPJ Iași.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău a transmis că a fost întocmit un dosar penal pentru uz ilegal de armă. ‘’A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de armă fără drept, urmând a fi clarificate toate circumstanțele producerii evenimentului’’, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Constantin Mălăuți cu o pasăre vânată
Constantin Mălăuți cu o pasăre vânată

Într-o ediție anterioară am arătat că Mălăuți a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală (vezi articolul repostat mai jos).

Bufonul Politiei acuzat de frauda fiscala. Dosarul este instrumentat de „prieteni”

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.