@ Avocatul ieşean condamnat deja pentru tentativă de omor şi conducere fără permis a contestat arestarea preventivă @ Amintim ca, recent, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Dinu Şerban @ Acesta este cercetat pentru că şi-ar fi agresat o fostă iubită
Avocatul ieşean condamnat deja pentru tentativă de omor şi conducere fără permis contesta arestarea preventivă! Amintim ca, recent, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Dinu Şerban! Acesta este cercetat pentru că şi-ar fi agresat o fostă iubită.
„Instanta admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iasi. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dinu Serban, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă”, au spus magistratii ieseni.
Avocatul ieşean contestă arestarea preventivă
Astfel, avocatul iesean a atacat aceasta hotarare. Acum, urmează ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa decida ce se va intampla in continuare.
Avocatul a fost retinut initial pentru 24 de ore, iar, mai apoi, procurorii au propus arestarea sa. Decizia vine ca urmare a faptului ca, in urma cu cateva zile, acesta este cercetat pentru ca si-ar fi agresat o fosta iubita intr-o camera de hotel din Iasi.
Dinu Şerban, pedepsit pentru alte fapte
In urma cu cateva saptamani, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis condamnarea lui Dinu Şerban la şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis. Acest proces al lui Dinu Şerban a început pe 29 martie 2024. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de conducere fără permis.
Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, bărbatul ar fi fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliţie care ar fi constatat că acesta ar fi şofat cu permisul de conducere suspendat. Avocatul a solicitat iniţial instanţei emiterea unei adrese către Serviciul Rutier, prin care a solicitat să i se comunice dacă, în condiţiile în care a făcut contestaţie împotriva procesului-verbal de contravenţie, mai putea să fie primit pentru susţinerea examenului. De altfel, din acest motiv, el a considerat că, în acel moment, avea dreptul să conducă şi nu trebuia să-l primească la examen.
Totodata, s-a cerut să se precizeze data la care a fost restituit permisul de conducere ieşeanului şi motivul pentru care s-a dispus restituirea şi dacă, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea contravenţională, Serviciul Rutier al Poliţiei are obligaţia înştiinţării cu privire la obligaţia persoanei aflate în această situaţie de a preda permisul, iar, în caz afirmativ, cum s-a procedat concret în cazul sau. Totuşi, la final, magistraţii ieşeni au considerat că avocatul Dinu Şerban trebuie condammat la şase luni de închisoare, cu suspendare, în acest caz.
Tot recent, avocatul a fost pedepsit de către judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi pentru tentativă de omor. Astfel, el a fost condamnat la cinci ani şi trei luni de puşcărie. Dar nici acea sentinţă nu e definitivă, fiind deja contestată de către ieşean.