Zeci de profesori ieșeni premiați de USLIP Iași la final de carieră. Eveniment patronat de Comisia Europeană

35
conferinta USLIP Iași
conferinta USLIP Iași

@ În cadrul conferinței Rolul Educației în Întărirea Serviciilor Publice pentru Gestionarea Crizelor Multiple care a avut loc ieri, eveniment patronat de Confederația Europeană a Sindicatelor Independente- CESI și Comisia Europeană au fost premiați zeci de profesori ieșeni cu peste 40 de ani de experiență

Conferința internațională privind rolul educației în gestionarea crizelor multiple, eveniment organizat la Iași de USLIP Iași sub patronajul Confederației Europene a Sindicatelor Independente- CESI și al Comisiei Europene a fost un bun prilej pentru ca societatea ieșeană să-și exprime recunoștința față de dascălii care și-au sacrificat peste 40 de ani din viață, muncind la catedră. Conferința s-a numit Rolul Educației în Întărirea Serviciilor Publice pentru Gestionarea Crizelor Multiple și organizarea acesteia a fost posibilă numai cu susținere din partea Comisiei Europene și a CESI. ‘’Este un eveniment important pentru promoția anului 2024, pentru membrii USLIP. Am găsit oportunitate de a-i integra în acest eveniment frumos promovat de Comisia Europeană și Confederația Europeană a Sindicatelor Independente- CESI. Acest proiect are ca temă rolul serviciilor publice în gestionarea crizelor multiple, pandemie, criza din Ucraina. În tot acest context rolul Educației este unul esențial. Conștientizarea de către societate a pericolelor care pot apărea în aceste contexte de criză este unul extrem de important deoarece Educația are acel rol de a transmite informațiile corecte din toate punctele de vedere pentru a fi percepute la nivelul mentalului colectiv și în funcție de această percepție trebuie să apară și acțiunea societății pentru soluționarea acestor crize’’, a spus Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

Cine sunt premianții

Au fost premiați printre alții, Paraschiva Butuc fostă educatoare la Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu” din Belceşt și prof. Ilie Gorovei din cadrul Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă. Liderul USLIP a explicat și criteriile în baza cărora au fost selectați profesorii premiați. ‘’Principalul criteriu de selecție a acestor cadre didactice a fost calitatea de membru USLIP Iași și, așa cum știm, ei au parcurs nu doar aceste crize la care facem referire – pandemie, schimbări climatice și conflicte -, vorbim de niște profesori care au chiar peste 40 de ani vechime în învățământ, prin urmare au prins și o bună parte din epoca comunistă. Noi credem că ei merită tot respectul societății ieșene, și nu doar al societății ieșene, ci și al principalelor instituții: Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Iași, care a contat pe ei, evident, în situații dificile la care făceam referire”, a mai spus Laviniu Lăcustă.

 

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.