Război cu cătușe între dezvoltatorul Fusion Towers și clienți. Președintele Asociației a fost reținut

1646
Adrian Nedelcu, Fusion Towers și Adrian Ioniță
Adrian Nedelcu, Fusion Towers și Adrian Ioniță

@ Scandalul de la complexul imobiliar Fusion Towers, ridicat de dezvoltatorii Adrian Ioniță și Cătălin Pânzariu, in capătul  cartierului CUG s-a lăsat cu reținerea Adrian Nedelcu, președintele Asociației de Proprietari @ Zilele trecute Andrian Nedelcu a realizat fotografii și filmări cu subsolurile inundate de la Fusion Towers și ne-a spus că ori de câte ori plouă imobilul se inundă deoarece dezvoltatorii nu au captat izvoarele din zonă @ În urmă cu două zile procurorii l-au reținut pe Nedelcu pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj @ Anchetatorii susțin că Nedelcu i-ar fi cerut unuia dintre dezvoltatori să-i cedeze o boxă în valoare de 10.000 euro @ În schimbul boxei Nedelcu ar fi încetat cu reclamațiile @ Anul acesta Nedelcu a reclamat la ISC și faptul că lucrările la Fusion Towers nu au fost finalizate @ Cele mai multe dintre cele sesizate de Nedelcu au fost confirmate de inspectorii ISC @ Aseară, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ca Nedelcu să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 30 de zile @ Simplii cetățeni nu sunt protejați în fața abuzurilor dezvoltatorilor iar cazul Nordis este grăitor în acest sens

Războiul dintre dezvoltatorii Fusion Towers și clienți, cei cărora le-au fost vândute apartamentele s-a lăsat cu cătușe. Ieri a fost reținut Adrian Nedelcu, reprezentantul proprietarilor, adică președintele Asociației de Proprietari de la Fusion Towers. În ultima perioadă Adrian Nedelcu a formulat la instituțiile statului (Inspectoratul de Stat în Construcții, Primărie, Poliția Locală) mai multe sesizări legate de calitatea lucrărilor și de faptul că acestea nu au fost finalizate. Adrian Nedelcu a cumpărat un apartament la parterul blocurilor din cadrul Fusion Towers. În sesizările sale a arătat printre altele că apartamentul său și ale celorlați vecini de la parter se inundă ori de câte ori plouă. Week-endul trecut a plouat cu cantități mari de precipitații în zona Moldovei. Adrian Nedelcu ne-a trimis o filmare în care se arată că apa izvorăște din pereții blocului. Nedelcu ne-a trimis filmarea atașată mai jos acestui articol. ‘’Se întâmplă asta deoarece dezvoltatorul nu a captat izvoarele din zonă. Se întâmplă de fiecare dată când plouă’’, a spus Adrian Nedelcu.

ISC a confirmat cele reclamate de Nedelcu

După cum am arătat și mai sus, în vara acestui an, Adrian Nedelcu a făcut o serie de reclamații la instituțiile statului cu privire la problemele de la Fusion Towers. Acestea au fost făcute în numele Asociației de Proprietari, denumită Asociația Solidaritatea. Nedelcu a arătat printre altele că dezvoltatorul nu a predate cartea tehnică a imobilului, că sunt infiltrații de apă în subsoluri, în apartamente și în fundație, că nu au fost finalizate unele lucrări, că adăposturile de protecție civilă nu sunt conforme etc. Cele mai multe dintre cele sesizate de Nedelcu au fost confirmate de ISC. În plus, inspectorii ISC au constat că blocul nu are recepția finală, fiind întocmit doar un proces verbal de recepție la finalizarea lucrărilor de construcție. Recepția finală trebuia făcută între dezvoltator și noii proprietari. De asemenea, inspectorii ISC au dispus ca noii proprietari s realizeze o expertiză tehnică cu privire la infiltrațiile de apă.

A reclamat și a fost reținut pentru șantaj

După ce a realizat și distribuit aceste filmări, Adrian Nedelcu a fost reținut pentru șantaj. Acesta a fost reținut în urmă cu două zile, pe 7 octombrie a.c, spre seară. Plângerea penală a fost depusă de unul dintre cei doi dezvoltatori de la Fusion Towers și, potrivit unor surse ar fi vorba despre Adrian Ioniță. Procurorii și polițiștii susțin că Nedelcu i-ar fi cerut dezvoltatorului să-i cedeze o boxă în valoare de 10.000 euro pentru a înceta cu reclamațiile. ‘’La data de 07 octombrie a.c., polițiștii ieșeni au reținut un bărbat, de 75 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj. Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 2022-2024, acesta ar fi amenințat, prin darea în vileag, a unor fapte reale sau imaginare și ar fi depus diferite plângeri nefondate la mai multe instituții publice ale statului român, în scopul constrângerii persoanei vătămate (un bărbat de 48 de ani) de a-i ceda bănuitului, în mod gratuit, o boxă dintr-un complex din municipiul Iași, în valoare de 10.000 de euro. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 08 octombrie a.c., urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale”, a transmis IPJ Iași.

Ce repede încep să se miște lucrurile când depun plângeri dezvoltatorii. La parchete sunt depuse sute de plângeri de la cetățeni care au sesizat că au fost înșelați de unii dezvoltatori. Nu s-a mișcat nimic.

Recepția făcută cu pile la ISC

Nedelcu a arătat că lucrările de construire nu au fost finalizate și cu toate acestea dezvoltatorii au obținut un proces verbal de recepție. Din această comisie de recepție a făcut parte și Cezar Aanicăi, inspector ISC. Consoarta lui Aanicăi, Olesia Nesterenco deține o firmă de proiectare, Top Cad 3D SRL Iași. Firma acesteia a realizat proiectarea pentru Fusion Towers. Mai multe detalii puteți citi în articolul repostat mai jos.

Iașul raiul Mafiei Imobiliare. Inspector ISC la recepția blocurilor nefinalizate proiectate de soție

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.