Rețeta Nordis la un dezvoltator din Iași: țeapă cu zeci de apartamente, avalanșă de sesizări penale

1832
blocurile ridicate ilegal de Măzăarianu și Constantin Măzărianu
blocurile ridicate ilegal de Măzăarianu și Constantin Măzărianu

@ În cursul săptămânii trecute a mai fost înregistrată o plângere penală împotriva așa-zisului dezvoltator Constantin Măzărianu @ Un ieșean i-a plătit în iulie 2022 avans pentru un apartament pe care Măzărianu îl vânduse și altor persoane @ Nici până astăzi ieșeanul nu a intrat în posesia apartamentului @ După ce a încasat avansuri pentru apartamente de la clienți, Măzărianu și-a băgat firma în insolvență iar clienții s-au trezit că au dat bani degeaba @ Mai mult, Măzărianu a ‘’vândut’’ apartamente și după ce firma a intrat în insolvență deși nu avea acest drept, societatea fiind administrată de lichidatorul judiciar

Întâi a fost la Iași, Constantin Măzărianu și apoi Nordis care a păcălit mii de români. Coincidență, zilele trecute un ieșean a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași o altă plângere pentru înșelăciune împotriva lui Constantin Măzărianu. Ieșeanul C.Alexandru a arătat în plângerea depusă că pe data de 28 iulie 2022 i-a plătit lui Măzărianu suma de 10.000 euro, sub formă de avans pentru un apartament, la etajul 2 al unui bloc din localitatea Vișani, comuna Bârnova, pe strada Sfântu Ilie nr.92B. Banii au fost plătiți în baza unui ante-contract de vânzare-cumpărare și, nici până astăzi C.Alexandru nu a intrat în posesia apartamentului și nu i-au fost returnați banii. ‘’Nu am intrat în posesia apartamentului și am cunoștință că imobilul-apartament a fost promis spre vânzare prin încheierea unor antecontracte similare și altor persoane în condițiile în care noi nu am încheiat vreun act adițional de reziliere’’, a arătat C.Alexandru.

A ‘’vândut’’ apartamente în trei blocuri fără autorizație

Reamintim că Măzărianu a încheiat antecontracte pentru vânzarea unor apartamente în trei imobile. Nici unul dintre imobile nu are autorizație. Este vorba despre cele trei blocuri din Vișani a căror autorizație a fost anulată anul trecut de insanța de judecată în urma unei acțiuni deschise de prefectul județului Iași. Apartamentul pe care Măzărianu i l-a promis lui C.Alexandru se află într-unul din aceste imobile. De asemenea, Măzărianu a mai încheiat antecontracte pentru un bloc din Copou, municipiul Iași pentru care nu a obținut autorizație și un bloc în zona Moara de Vânt. Aici Măzărianu a ridicat un bloc cu autorizație de casă. Acesta a încercat să intre în legalitate dar primăria i-a respins cererea. Deci, nici unul din cele proiecte imobiliare promise de Măzărianu nu are autorizație de construire. După ce a încasat aceste avansuri de peste 1 milion de euro, Juz Construct a intrat în insolvență, pe 9 iunie 2022. La scurt timp a fost afișat și tabelul creanțelor ocazie cu care s-a aflat că societatea avea datorii de 9.938.691 lei iar peste 1 milion de euro reprezintă avansurile date de clienti pentru apartamente.

O plângere penală cu zeci de păgubiți

Această plângere a lui C.Alexandru, se adaugă, sesizării depuse de zeci de păgubiți la scurt timp de ceilalți clienți înainte ca firma lui Măzărianu să intre în insolvență. De atunci nu s-a mișcat nimic în dosarul penal. Unul dintre păgubiți se numește Roman Covalschi și este din Republica Moldova. ‘’Când am investit în proiect în România, escrocheria era ultimul lucru la care mă gîndeam, nu credeam ca în România este posibil așa ceva. Au fost și în Republica Moldova două astfel de cazuri dar i-au băgat la închisoare. Nu știu cum este posibil așa ceva în România’’, a spus Roman Covalschi.

Cea mai mare țeapă imobiliară: trei blocuri vândute în avans, clienți disperați că au pierdut banii

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.