Angajat CFR, încătuşat la Iaşi pentru şpăgi! Procurorii spun că lua bani de la un cursant pentru a trece un examen!

544
limite-bani
limite-bani

@ Un angajat CFR a fost încătuşat la Iaşi pentru şpăgi @ Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi spun că lua bani de la un cursant pentru a trece un examen @ Gherasim Rotar şi Bogdan Popa au fost propuşi spre arestare preventivă, dar judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins aseară propunerea, dispunând controlul judiciar în cazul ambilor suspecţi

Un angajat CFR a fost încătuşat la Iaşi alaturi de un cursant pentru şpăgi! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi spun că lua bani de la un cursant pentru a trece un examen! Astfel, Gherasim Rotar şi Bogdan Popa au fost propuşi ieri spre arestare preventivă, dar judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins aseară propunerea, dispunând controlul judiciar în cazul ambilor suspecţi.

Prin referatul din data de 10 octombrie 2024, întocmit de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, s-a propus arestarea preventivă a inculpaţilor G.R., cercetat în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, si a lui B.P., cercetat în stare de reţinere pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită.

Încătuşaţi la Iaşi pentru şpăgi

Anchetatorii ieşeni au spus că cei doi ar fi fost implicaţi în activitatea infracţională în urmă cu câteva săptămâni.

„În dimineața zilei de 24.09.2024, în jurul orei 9:13, la parter, în zona ușii de acces în incinta clădirii C.N.C.I.F. Iaşi, inculpatul G.R., conductor de tren şi cursant al programului de formare profesională Şef Tren, a dat, în mod direct, inculpatului B.P., instructor regional în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Iaşi și membru al comisiei de examinare pentru susţinerea examenului de absolvire al cursului desfăşurat în perioada 24 – 25.09.2024, pentru sine suma de 400 de lei, iar, pentru ceilalţi cursanţi, în calitate de reprezentant, suma de 6.000 de lei, strânsă în ziua examenului de la candidaţii repartizaţi pentru evaluare în data de 24.09.2024 (400 de lei/candidat) în legătură cu îndeplinirea contrară a atribuţiilor de serviciu ale angajatului Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Iaşi înscrise în fişa postului la contractul individual de muncă,

constând în evaluarea în mod fraudulos a competenţelor profesionale ale candidaţilor la funcţia de şef tren pe durata desfăşurării examenului de absolvire şi autorizare în funcţia de şef de tren”, a declarat ieri Elena Mădălina Pricop, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ce au mai spus oamenii legii

Procurorii ieşeni au adăugat că B.P. a primit suma de 6.400 de lei în mod direct, pentru sine, de la G.R. în legătură cu îndeplinirea contrară a atribuţiilor de serviciu ale angajatului Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Iaşi înscrise în fişa postului şi actul adiţional la contractul individual de muncă, constând în evaluarea în mod fraudulos a competenţelor profesionale ale candidaţilor pe durata desfăşurării examenului de absolvire a cursului şi de autorizare în funcţia de şef de tren prin ajutarea acestora în darea răspunsurilor corecte la întrebările la testul-grilă Solomon pe durata completării la calculator, printr-o evaluare superficială la proba orală în cazul în care urmau a fi evaluaţi doar de acest membru al comisiei ori prin nesusţinerea probelor orale şi practice ale examenului.

„Pentru identificarea şi prinderea autorilor infracţiunilor mai sus arătate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a beneficiat de sprijinul prompt al lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă prezumţia de nevinovăţie”, a încheiat Elena Mădălina Pricop.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.