Procurorul Horodniceanu, imunitate totală. Colegii i-au clasat și dosarul abuzurilor din ancheta Veranda

1463
procurorul Daniel Horodniceanu
procurorul Daniel Horodniceanu

@ Ieri, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au redeschis pentru a doua oară urmărirea penală în dosarul în care procurorul Daniel Horodnicenu este cercetat pentru modul abuziv în care a efectuat ancheta Veranda @ Parchetul General a clasat pe 18 aprilie dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de dezvoltatorul Cristin Zămosteanu @ Ieri, magistrații Înaltei Curți au decis ca ancheta să fie reluată @ Reamintim că Horodniceanu a scăpat de orice sancțiune și după ce a amenințat doi polițiști care l-au oprit pentru un control în trafic

Corb la corb nu scoate ochii. Parchetul General a clasat dosarul în care fostul procuror DIICOT Iași a fost acuzat că a realizat abuziv ancheta din ‘’dosarul Veranda’’ și în cursul zilei de ieri magistrații Înaltei Curți l-au redeschis încă o dată. Plângerea penală a fost depusă de cunoscutul om de afaceri Cristin Zămosteanu la începutul anului 2023. Acesta l-a acuzat pe Horodniceanu de abuz în serviciu și fals intelectual. Asta deoarece în dosarul Veranda, Horodniceanu semnase niște documente de urmărire penală în condițiile în care nu mai activa la DIICOT Iași, parchetul care instrumenta respectivul dosar. Mai mult, pentru a-și acoperi abuzul Horodniceanu a antedatat o ordonanță de urmărire penală. În august 2023, Parchetul General a clasat dosarul și l-a găsit nevinovat pe Hordniceanu. Zămosteanu a contestat ordonanța de clasare iar în noiembrie 2023, Înalta Curte a descis redeschiderea dosarului și efectuarea în continuare a urmăririi penale. După 6 luni în care nu au mișcat mare lucru în dosar, în luna aprilie a.c colegii lui Horodniceanu de la Parchetul General au clasat din nou dosarul. Zămosteanu a contestat din nou ordonanta de clasare și din nou, în urmă cu două zile judecătorii Înaltei Curți au dispus redeschiderea dosarului și efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals (vezi aici). Problema este că între timp abuzurile făcute de Horodniceanu în dosarul Veranda au fost confirmate și de judecători. Curtea de Apel Iași a desființat toate actele de urmărire penală efectuate de Horodniceanu în acest dosar (vezi articolul repostat mai jos).

A scăpat și de dosarul cu polițiștii

Corb la corb nu scoate ochii iar Legea este numai pentru fraieri, magistrații nu au nici o răspundere au numai drepturi și se protejează între ei. Horodniceanu a scăpat și de ancheta disciplinară declanșată de Inspecția Judiciară dupa ce în noaptea de 5 spre 6 mai 2023 a amenințat și intimidat doi polițiști care-l opriseră în trafic. Acesta este statul de drept în România.

Dosarul Veranda, un șir lung de abuzuri ale procurorului Horodniceanu. Judecătorii au desființat urmărirea penală

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.