Procurorii DNA vor să percheziţioneze calculatoarele lui Nelu Tătaru! Anchetatorii au cerut acordul Camerei Deputaţilor!

41
Nelu Tataru, ministrul Sanatatii
Nelu Tataru, ministrul Sanatatii

@ Procurorii DNA vor să percheziţioneze calculatoarele lui Nelu Tătaru @ Anchetatorii au cerut acordul Camerei Deputaţilor 

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul și copia dosarului penal (10 volume) întocmite de procurorul din cadrul Serviciul Teritorial Iași, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice și domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru.

Percheziția este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar, în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată de votul Plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Ce au spus oamenii legii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Tătaru Nelu, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși (jud. Vaslui) și deputat în Parlamentul României, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

„În perioada 3 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale. Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. În cauză se mai efectuează urmărirea penală și privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, au sustinut oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.