Şef în cadrul Ordinului Asistenților Medicali, condamnat la Iaşi! A recunoscut totul în faţa anchetatorilor! (EXCLUSIV)

111

@ Un şef în cadrul Ordinului Asistenților Medicali a fost condamnat recent la Iaşi @ Asta, după ce Valerian Pintilie a recunoscut totul în faţa anchetatorilor @ Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea fostului director administrativ al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Iaşi la un an de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influenţa alcoolului

Un ex-şef în cadrul Ordinului Asistenților Medicali a fost condamnat recent la Iaşi! Asta, după ce Valerian Pintilie a recunoscut totul în faţa anchetatorilor! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus recent condamnarea fostului director administrativ al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Iaşi.

„Instanţa îl condamnă pe inculpatul Valerian Pintilie la pedeapsa închisorii de un an, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, au afirmat judecatorii ieseni.

Şef în cadrul Ordinului Asistenților Medicali, condamnat!

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Valerian Pintilie a început pe data de 11 martie 2024. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

„Pe 23.10.2022, in jurul orez 00.50, inculpatul a condus pe drumurile publice un autoturism, avand o alcoolemie de 1,66 g/l alcool pur în sânge (prima probă – la data de 23.10.2022, ora 1.26), respectiv 1,50 g/l alcool pur în sânge (proba II – la ora 2.26)”, au afirmat oamenii legii.

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni

Pe 23.10.2022, ora 00.19, lucrătorii de politie din cadrul Poliţiei Municipiului – Secţia a V-a au fost informați prin stația emisie-recepție cu privire la faptul că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a urcat la volanul unui autoturism. Urmare a celor semnalate, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului au efectuat verificari pe zona de competenta, iar la ora 00.50, în zona intersecției Granit, au observat și au oprit în zona Magazinului Dedeman autoturismul de culoare gri. Agentii de poliţie au stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla inculpatul.

Acesta era angajat în funcția de director administrativ în cadrul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Iasi. La audieri, barbatul de 64 de ani a recunoscut totul.

Din declaratia lui reiese ca, pe 22.10.2022, în intervalul orar 21:30-22:30, a mers în vizită la un vecin, unde a consumat aproximativ 500 ml de vin, după care a mers la domiciliu, cu mențiunea că pe parcursul zilei a mai consumat și cantitatea de 150 ml de whiskey. In jurul orei 00:30, acesta a fost contactat telefonic de către mama sa, care i-a spus că se simte rău și, fiind cuprins de sentimentul de frică de a nu-și pierde mama, a luat decizia de a se deplasa la aceasta cu autoturismul. El a fost testat alcoolscopic, constatându-se faptul că, la ora 1:03, avea o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din Buletinul de analiză toxicologică din data de 24.10.2022 rezultă că el avea o alcoolemie de 1,66 g/l alcool pur în sânge (prima probă), respectiv 1,50 g/l alcool pur în sânge (proba II).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.