Funcţionar din Primărie, condamnat pentru şpagă! A vrut să dea mită unui inspector de la Garda de Mediu!

627
Constantin Dumitriu
Constantin Dumitriu

@ Constantin Dumitriu, funcționar la o Primărie de lângă Iași, a fost pedepsit pentru dare de mită @ Dumitriu este acuzat că i-ar fi oferit mită unui comisar de la Garda de Mediu pentru a trece cu vederea unele nereguli de la firma fiului său

Funcţionar din Primărie, condamnat pentru şpagă! A vrut să dea mită unui inspector de la Garda de Mediu! Constantin Dumitriu, funcționar la o Primărie de lângă Iași, a fost pedepsit pentru dare de mită. Dumitriu este acuzat că i-ar fi oferit mită unui comisar de la Garda de Mediu pentru a trece cu vederea unele nereguli de la o firmă.

„Instanta il condamnă pe inculpatul Dumitriu Constantin la pedeapsa de 2 ani si 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Valea Lupului sau la Consiliul Local al comunei Valea Lupului. Confiscă de la inculpatul Dumitriu Constantin suma de 300 de lei, dată cu titlu de mită martorei L.A.P., au precizat ieri judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Funcţionar din Primărie, acuzat de şpagă!

De remarcat este faptul că sentinţa emisă ieri nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Constantin Dumitriu a început pe 21 martie 2023. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de dare de mită.

„Pe 4 august 2021, inculpatul i-a dat suma de 300 de lei martorei, comisar în cadrul Gărzii de Mediu, pentru ca aceasta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu ca urmare a neregulilor constatate la o societate comerciala”, au afirmat oamenii legii.

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni

Procurorii au mai sustinut ca, pe 7 august 2021, în jurul orei 7:30, s-a prezentat la sediul Comisariatului Gărzii de Mediu un reprezentant al unei societati comerciale, care a lăsat pentru control actele societăţii, între înscrisuri fiind introduse mai multe bancnote de 10 si de 50 de lei, în legătură cu îndeplinirea contrară a atribuţiilor de serviciu de către funcţionaruii publici competenţi, în sensul necontestării unor nereguli la firmă ori în realizarea unui control superficial sau în vederea neaplicării de sancţiuni.

Astfel, anchetatorii au ajuns la functionarul public in varsta de 55 de ani. „Inculpatul deţine o funcţie publică de execuţie (inspector) în cadrul aparatului de specialitate al Primarului unei comune. Totodată, inculpatul are calitatea de consilier de siguranţă pentru transportul de mărfuri periculoase. În această calitate, desfăşura în anul 2021 activităţi lucrative pe post de conducător auto (şofer) în cadrul societăţii comerciale având ca obiect principal de activitate transportul rutier de mărfuri, respectiv colectarea deşeurilor periculoase, societate administrată mai apoi de fiul său”, au subliniat oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.