Avocata Poroșnicu vrea să scape de sentință ca penalii de rând. Cerere împotriva judecătorului

338
Gianina Poroșnicu și Răzvan Huțanu
Gianina Poroșnicu și Răzvan Huțanu

@ Avocata Gianina Poroșnicu face tot posibilul să amâne pronunțarea unei sentințe în dosarul penal în care a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de divulgarea secretului profesional @ Poroșnicu speră că astfel se va împlini termenul de prescripție și astfel va scăpa de condamnare  @ După ce în urmă cu o lună a cerut termen pentru angajarea unui apărător deși a venit la instanță însoțită de un avocat, la ultimul termen Gianina Poroșnicu a cerut recuzarea judecătorului

Trimisă în judecată pentru divulgarea secretului profesional, avocata ieșeană Gianina Poroșnicu, apelează la toate tertipurile pe care le cunoaște pentru a trage de timp în speranța că va scăpa de o sentință prin împlinirea termenului de prescripție. Astfel, la primul termen de judecată, pe 9 septembrie a.c. Poroșnicu a pus în practică ‘’schema’’ cu solicitarea unui termen de angajare a unui apărător. Cererea i-a fost aprobată de judecătoarea Claudia Georgiana Mocanu, în condițiile în care la acel termen, Poroșnicu era însoțită de avocatu Răzvan Huțanu iar pentru infracțiunea pentru care a fost trimisă în judecată Codul de procedură nu prevede obligativitatea ca inculpatul să fie reprezentat de un apărător. Ulterior, la termenul care a avut loc, pe 8 octombrie Poroșnicu a apelat la un alt tertip. A făcut o cerere nefondată de recuzare a judecătorului. Poroșnicu a motivat că în dosarul penal pe care l-a distribuit unor persoane, încălcând astfel secretul profesional, judecătoarea Claudia Georgiana Mocanu a aprobat o serie de măsuri preventive. Evident, cererea acesteia a fost respinsă, dar Poroșnicu a obținut ce a dorit, a amânat procesul încă o lună.

Poroșnicu își atacă în continuare victima

Reamintim că victima avocatei Poroșnicu este Nina Cosma. Aceasta a apelat la Poroșnicu să o reprezinte într-un dosar penal în care avea tot calitatea de victimă. Între timp cele două au devenit colaboratarea la cabinetul avocatei. Pentru că Nina Cosma și-a dat demisia de la cabinet, Poroșnicu a distribuit dosarul penal unor terțe persoane cu scopul de a o compromite. Problema este Poroșnicu o atacă în continuare pe Nina Cosma distribuind în continuare alte articole denigratoare în mediul on-line. ‘’Gianina Vera Poroșnicu încearcă cu disperare să evite responsabilitatea legală, folosindu-se de orice mijloc pentru a tergiversa procesul și a scăpa prin prescripție. Cererea de recuzare a judecătoarei este doar ultima dintr-o serie de manevre menite să îngreuneze justiția și să evite confruntarea cu faptele. Aceste tactici nu arată decât frica ei de a fi trasă la răspundere și dorința de a fugi de consecințele propriilor acțiuni. Dincolo de manevrele juridice, Poroșnicu a trecut la atacuri directe asupra mea, încercând să mă forțeze să renunț la demersurile legale. A recurs la articole mincinoase și manipulări mediatice, încercând să-mi discrediteze imaginea publică. Nu s-a oprit aici – a cerut și un ordin de restricție împotriva mea, pe care instanța l-a respins categoric, văzând clar natura abuzivă a cererii. Însă cel mai grav este că a plătit o persoană să declare fals că eu aș fi pus-o să o amenințe pe Poroșnicu în schimbul unor sume de bani. Acest act disperat și murdar arată până unde este dispusă să meargă pentru a scăpa de justiție, folosindu-se de minciuni și manipulări grosolane. Nu mă las intimidată de aceste încercări josnice. Poroșnicu poate apela la toate tertipurile din lume, dar nu va reuși să mă oprească din a căuta dreptatea. Procesul va continua, iar adevărul va prevala’’, ne-a declarat Nina Cosma.

De asemenea, Poroșnicu mai este cercetată de procurori și într-un dosar de evaziune fiscală. În acest dosar procurorii au făcut percheziții la domiciliul lui Poroșnicu (video).

Proces mascaradă pentru avocata Poroșnicu. Procurorul și judecătorul i-au făcut toate jocurile

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.