Weekend la Palas: târgul „Gusturile toamnei” cu delicii culinare şi activități variate, dar şi tiroliană pentru copii și surprize speciale, de Ziua Armatei

13

În acest weekend, cei mari și cei mici deopotrivă sunt așteptați în parcul Palas pentru o sărbătoare a gusturilor toamnei. Târgul de sezon îi întâmpină cu bunătăți culinare variate, suvenire ce poartă amprenta locală și activități destinate celor mici. Duminică este, de asemenea, sărbătoare pentru toată familia, pentru că vei avea posibilitatea să descoperi expoziții și activități organizate de militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”,  într-o zi care celebrează Armata Română.   

De vineri, timp de trei zile, Târgul „Gusturile toamnei” transformă grădina Palas într-o zonă dedicată tradițiilor românești, dar și într-un univers al culorilor, pentru că cei mici sunt așteptați cu activități socio-educative și, mai ales, distractive, dar și cu spirit de aventură. Te vei putea bucura de o varietate impresionantă de produse de sezon, cum ar fi conserve, fructe și legume proaspete, zacuscă, dulcețuri, murături, lactate și preparate din carne, sucuri, miere, toate realizate după rețete tradiționale, de suvenire confecționate din lemn, țesături, împletituri sau ceramică, dar și de ateliere de creație oferite de cei de la Centrul Judeţean Pentru Conservarea Şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi. Sâmbătă și duminică, în intervalul orar 12:00-18:00, Boo Party! și Cercetașii României sunt gata să îi îndrume pe micuții tăi în universul cunoașterii, iar Climb Again îi ajută să își dezvolte abilitățile fizice, să își descopere limitele, dar și să aibă curaj, pentru că peretele de escaladă le oferă provocări micuților și dorința de autodepășire. Pentru că data de 25 octombrie marchează Ziua Armatei României, duminică, militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” vor aduce mai aproape de publicul ieșean de toate vârstele activități și expoziții tematice care fac cunoscute momente importante din istoria țării, dar și activitatea celor care urmează cariera militară. Duminică, în intervalul orar 10:00-16:00, pe esplanada Teatrului „Luceafărul”, copiii vor avea ocazia să descopere cum se realizează antrenamentul într-o bază militară, prin intermediul unor sesiuni interactive și a unui atelier de tiroliană.

Atmosfera este completată de un moment muzical susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Iași, dar și de nenumăratele sfaturi și povești de viață pe care militarii Brigăzii le vor împărtăși cu cei prezenți la eveniment.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.