@ Vorbim de sotii Origel si Alina Cotoi care s-au transferat anul acesta de la Parchetul de pe langa Tribunal la DNA Iasi @ La DNA Iasi cei doi soti vor castiga impreuna lefuri de aproape 100.000 euro pe an @ Cu toate acestea in special in municipiu cel putin in zona de urbanism coruptia a inflorit, functionarii si afaceristii se imbogatesc incalcand Legea
DNA Iasi a devenit locul unde procurorii se bat sa ajunga pentru a castiga bani mai multi pentru care nu este nevoie sa faci mare lucru. O fi sau n-o fi criza, statul tot le plateste lefurile chiar daca nu finalizeaza dosare. Inainte invocau faptul ca independenta le este afectata de Dragnea. Intre timp Dragnea a intrat in puscarie , au ramas fara motiv dar tot nu fac dosare de ”mare coruptie”. Cuplul de procurori Cotoi de la Tribunal s-au transferat anul acesta la DNA Iasi. Au plecat de la Parchetul de pe langa Tribunal unde castigau putin peste 2.000 euro de fiecare la DNA Iasi unde vor lua circa 4.000 euro de fiecare deoarece lupta cu ”’marea coruptie”. De altfel, doamna Alina Cotoi este la DNA Iasi de pe 22 ianuarie, iata ca au trecut cateva luni bune si n-a prins nici un mare corupt. In ceea ce-l priveste pe Origel Cotoi acesta s-a transferat la DNA Iasi de pe data de 17.03.2020. Cel putin el, ar avea o scuza ca a venit starea de urgenta si n-a putut sa face audieri in dosare. Potrivit unor surse cei doi soti au venit la DNA Iasi deoarece sunt prieteni cu Alina Moraru, procuroarea care conduce institutia. Cert este ca la DNA Iasi, procurorii au salarii uriase iar de cel putin doi ani freaca menta. Functionarii de la primarie, in special cei de la urbanism s-au imbogatit peste noapte, ”investitorii” ridica blocuri inalte si pe spatii verzi, unele lipite de casele unor oameni care locuiesc de zeci de ani in respectivele locuinte iar procurorii DNA mor de plictiseala. Si asta in conditiile in care in zona de urbanism se vorbeste de spagi de sute de mii de euro.
DNA Iasi anul trecut
Desi in anul 2019 la DNA Iasi au lucrat 7 procurori au fost finalizata cu rechizitorii numai un numar de 6 dosare, adica un dosar la doua luni. Asta mai inseamna ca cel putin un procuror nu a finalizat nici un dosar. Prin cele 6 rechizitorii s-a dispus trimiterea în judecată a 13 inculpați (3 persoane juridice). Asta in conditiile in care in anul 2018 inregistrasera 4 rechizitorii cu 9 inculpați trimiși în judecată în anul 2018. Din cele 6 dosare finalizate numai unul se refera strict la infractiuni grave de coruptie. Astfel, din cele 6 dosare finalizate prin rechizitoriu în anul 2019, s-a dispus trimiterea în judecată într-o cauză pentru infracțiuni de corupție, într-o cauză pentru infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, iar în patru cauze pentru infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității (fraude cu fonduri europene). Vezi aici mai multe detalii.
Constantin MAZILU