Primul lucru care trebuie menționat în legătură cu acest proiect de dezvoltare urbană la marginea urbei cu șapte coline este seriozitatea investitorilori respectul acestora pentru lege și pentru interesele imediate ale locuitorilor zonei. La momentul actual, terenul ce face obiectul acestui proiect de dezvoltare urbană este neutilizat, fiind încadrat în diverse categorii de folosință. Al doilea aspect are în vedere faptul că proiectul a indeplinit toate condițiile de avizare necesare pentru a fi aprobat. Dincolo de principiile estetice și funcționale care-i conferă modemitate, eleganță și utilitate, ansamblul rezidential din zona Bucium-Trei Fantani reprezintă garanția unei extinderi urbane corecte și profesioniste și are în atentie câteva obiective majore:
- Colaborarea cu Primaria Municipiului Iai in scopul modemizarii cailor de acces din zona prin cedarea catre Consiliul Local a suprafetei de 3634 mp teren proprietatea investitorului, pentru strazile:
- Dealul Bucium
- T.Popa
- Trei Izvoare
- 0 suprafață de 4.922 mp. proprietatea investitorului este alocată zonei de protecție a variantei de ocolire a municipiului Iași care va fi predată Consiliului Local la momentul construirii acesteia
- Departe de a fi un simplu proiect imobiliar, aceasta zona rezidentiala contine i functiuni cu caracter public, inclusiv un laca de cult care se va realiza in parteneriat cu Mitropolia Moldovei i Bucovinei, fiind pus la dispozitie în acest scop un teren de 6.632 mp și va construi o grădiniță cu 40 de locuri care, după construire, va fi cedată cu titlu gratuit Consiliului Local lași și va deservi zona Bucium-Trei Fântâni.
- Încă din faza de achiziție a terenului, principala provocare pentru investitori au reprezentat-o soluțiile posibile pentru evitarea blocajului rutier de la baza podului De aceea, investitorii se vor implica financiar în orice proiect al Consiliului Local Iai care are drept scop rezolvarea acestei probleme, fie ca vorbim de solutii rutiere alternative (modemizari de cai de acces) fie ca vor fi identificate oportunitati de realizare a unor pasaje supraterane sau subterane în conformitate cu planurile aprobate de Consiliul Local pentru zona respectiva, astfel ca pana la finalizarea investitiei sa existe solutiile concrete pentru un trafic corespunzator.
- Odată cu implementarea proiectului va fi creata infrastructura necesara transportului public, incurajandu-se astfel utilizarea lui in aceasta Se va realiza o alveola care sa includa punctul de urcare-coborare cat i posibilitatea incarcarii electrice pentru mijloacele de transport in comun.
- Modemizarea i extinderea retelelor edilitare din zona (apa, canal, energie termica, gaze naturale, electricitate) necesare i pentru celelalte investitii publice sau private din zona Bucium-Trei Fantani precum și dotarea fiecarei clădiri cu un sistem de panouri solare pentru producerea energiei electrice
- Cat privește proiectul in sine, el cuprinde peste 43.000 m.p. de spatii libere i plantate, asigurand un habitat confortabil i un aspect aerisit, cu o conexiune armonioasa de la mediul inconjurator la arhitectura modema a cladirilor ce vor fi construite
Gruparea în trepte a clădirilor pe regimuri de înălțime este gândită pentru a asigura perspectiva de ansamblu către oraș, imobilele cu mai multe niveluri fiind retrase spre versant. Construirea ansamblului va avea un impact pozitiv dupa realizarea acestuia prin diversitatea de functiuni oferite, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și edilitare cat și prin participarea financiară consistentă la bugetul local având în vedere investiția de peste 100 milioane euro.
