@ Caz şocant, la Iaşi: o femeie a fost răpită de pe stradă cu un autoturism echipat taxi @ În urma incidentului, un individ a fost arestat preventiv de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău @ Totuşi, Andrei Strungariu a contestat decizia luată de judecători
Caz şocant, la Iaşi! O femeie a fost răpită de pe stradă cu un autoturism echipat taxi. În urma incidentului, un individ a fost arestat preventiv de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău.
Astfel, zilele trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău i-au solicitat magistratului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de Andrei Strungariu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
Arestat preventiv în urma incidentului
Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a lui Andrei Strungariu.
„Pe 7 septembrie 2023, în jurul orei 10:45, inculpatul A.S., în timp ce se afla pe trotuarul străzii Mușatini, în apropierea Primăriei orașului Hârlău, pe fondul unor neînțelegeri privind relația de concubinaj, a imobilizat-o pe fosta sa concubină, G.A.U., în sensul că i-a pus o mână la gură, iar cu cealaltă i-a ținut mâinile la spate, apoi, cu ajutorul inculpaților Ş.E.S. – cumnatul său și F.S. – mătușa sa, au introdus-o cu forța în autoturismul utilizat în regim taxi, condus de către inculpatul G.E.S., cu care a transportat-o pe victimă la locuința sa, contrar voinței acesteia”, a declarat Teona Alexandra Sava, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.
Caz şocant, la Iaşi: femeie răpită de pe stradă cu un taxi!
Oamenii legii au adăugat că, ulterior, inculpaţii au dus-o pe victimă în proximitatea unui imobil pentru a se ascunde de polițişti.
„Astfel, victima a fost privată de libertate de la ora 10:45, până la ora 15:10, când au fost prinşi în orașul Hârlău de către Poliție. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.