@ Deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru, candidat pentru Parlamentul European (PE) refuza sa ne spuna care sunt numele persoanelor fizice care i-au dat 132.500 lei @ „Legea nu mai obliga sa va spun”, a spus nervos Tudor Ciuhodaru @ Il contrazicem, pe portalul Agentiei Nationale de Integritate este postat un Ghid de completare a declaratiilor de avere si de interese, document realizat in baza prevederilor legale @ Conform acestui document Ciuhodaru trebuie sa ne spuna numele persoanelor fizice care i-au banii respectivi @ Dar daca nu este vorba de credite ci despre faptul ca ”medicul de la Urgente” incearca sa spele niste bani murdari?
Viitorul europarlamentar PSD Tudor Ciuhodaru are datorii catre camatari? Este dator catre niste interlopi care i-au dat niste bani pentru ca acesta sa promoveze o lege care sa-i ajute pe acestia in afaceri? Ori, in declaratia de avere a lui Tudor Ciuhodaru gasim ”economiile” facute in timpul nenumaratelor garzi de la Urgente cu ajutorul unor pacienti cu dare de mana sau a unor apartinatori? Nu putem sa raspundem la aceste intrebari deocamdata pentru ca nici Ciuhodaru nu a vrut sa ne spuna. In declaratia de avere a lui Tudor Ciuhodaru, in prezent deputat si medic la Spitalul de Neurochirurgie figureaza doua credite considerabile de la ”persoane fizice”. Este vorba despre un creditr in valoare de 112.500 lei contractat in anul 2015 si care este scandent in 2020 si despre un alt credit in suma de 20.000 lei care a fost contractat in 2016 si ar fi fost rambursat anul trecut. Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Tudor Ciuhodaru a refuzat sa spuna numele persoanelor fizice care l-au creditat. Initial, dupa ce a auzit intrebarea Ciuhodaru a inchis brusc telefonul. Dupa aceea a revenit cu o scurta declaratie refuzand sa mai raspunda si la alte intrebari. „Nu sunt obligat sa va spun cine mi-a dat banii. Eu am completat declaratia potrivit reglemantarilor legale”, a spus Ciuhodaru.
Iata ce spune Legea
Legea la care face apel Ciuhodaru spune clar ca deputatul PSD trebuie sa spuna numele persoanelor fizice care l-au creditat. Astfel, pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) este postat documentul numit: „Ghid de completare a declaratiilor de avere si interese”, intocmit in baza Legii 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiei publice. La pagina 9 se explica cum trebuie completate rubricile privind datoriilor celor care depun declaratiile de avere. „Creditor = conform contractului (se va preciza denumirea completă a persoanei juridice sau numele si prenumele persoanei fizice care a acordat împrumutul”, se arata in documentul publicat de ANI.
Un politician bogat
Acest individ cu o asemenea atitudine este desemnat de PSD sa apere valorile europe in cel mai inalt important for politic de pe continent, Parlamentul European. In articolul cu titlul „Ciuhodaru a incasat 200.000 euro doar de la stat. Acum pleaca pe o leafa si mai mare, Dezvaluirea.ro a aratat ca Ciuhodaru este unul dintre cei mai bogati politicieni din Iasi, uriasa avere fiind acumulata de cand a intrat in politica. Asta deoarece din 2012, cand a devenit deputat, si pana in prezent, Tudor Ciuhodaru a realizat venituri totale de 8,8 miliarde lei vechi, circa 200.000 euro, 99 la suta din venituri fiind realizate de la institutii de stat, Camera Deputatilor, spitale la care a ”lucrat” si universitati. Reamintim ca Ciuhodaru candideaza pe un loc eligibil pe listele PSD la alegerile europarlamentare.
Constantin MAZILU