Detalii cutremurătoare ies la iveală în catastrofa de la Crevedia despre cei doi soți care au murit. Se poate spune că cei doi soți și-au prevestit moartea cu mult înainte ca aceasta să se întâmple. Bărbatul care a decedat la Crevedia după ce a făcut infarct în momentul în care s-au produs exploziile devastatoare făcuse în ultimii doi ani mai multe reclamații în care sesiza autorităților că în zonă se simte miros puternic de gaz de la stația GPL. Mai exact, bărbatul a făcut stop cardiac atunci când a văzut că soția sa este arsă pe întregul corp. Bărbatul a murit, fiind astfel prima persoană decedată în urma catastrofei de la Crevedia.
Soția a murit după, din cauza arsurilor
Soția lui este cea de-a doua persoană moartă în tragedie. Femeia a murit la spital, medicii nereușind s-o mai salveze, întrucât prezenta arsuri pe 99 la sută din suprafața corpului. Nu se cunoaște încă la ce instituții a făcut bărbatul reclamațiile respective, însă se știe faptul că, în anul 2020, ISU Dâmbovița a anulat autorizația de securitate la incendiu pentru stația de încărcare GPL de la Crevedia. În plus, pe parcursul acelui an, angajații ISU au aplicat firmei Flagas Srl, care deține stația de la Crevedia, mai multe amenzi.
Flagas SRL anunțase oprirea activității la Crevedia
Ca urmare, la finalul anului 2020, Flagas SRL a anunțat oficial că punctul ei de lucru de la Crevedia și-a încetat activitatea. Din 2021, același punct de lucru a funcționat drept parcare pentru autocisternele care transportă GPL. În plus, pe parcursul acelui an, angajații ISU au aplicat firmei Flagas Srl, care deține stația de la Crevedia, mai multe amenzi. Localnicii au povestit că, cei doi oameni în vârstă care au murit în urma exploziilor erau foarte speriați de mirosul de gaze care provenea de la această stație, iar bătrânul ar fi spus că dacă ar fi să moară, vor muri din cauza acestei stații. Din păcate, vorbele sale s-au dovedit a fi prevestitoare. Mulți dintre oameni spun că au încercat să ia legătura cu autoritățile să le explice faptul că se simt în pericol, însă până la producerea catastrofei nu s-a mai luat nici o măsură. La ora actuală forțele de ordine depun eforturi pentru securizarea zonei și golirea cisternei, întrucât pericolul nu a trecut în totalitate. De aceea oamenii nu sunt lăsați să treacă liber dincolo de bariere, nici măcar dacă încearcă să își recupereze medicamentele, banii sau actele rămase în casă.