De ce sunt atâtea prelungiri la Campionatul de Fotbal din Qatar?

258

Ediția din 2022 a Campionatului Mondial de Fotbal a atras numeroase controverse încă de acum zece ani, când s-a hotărât care va fi țara gazdă. Mondialul este deja în desfășurare de câteva săptămâni și fanii fotbalului deja se gândesc la pariuri si cote la finala de fotbal 2022. O altă dilemă printre spectatori mai este și de ce sunt atâtea prelungiri la acest campionat, întrebare la care presa din Qatar a încercat să ofere un răspuns.

Ce este diferit la acest Campionat Mondial?

Istoria fotbalului este rescrisă la Cupa Mondială din 2022 a Qatarului. De pildă, meciul Anglia – Iran de pe Stadionul Internațional Khalifa din Qatar, pe 21 noiembrie 2022, a fost cel mai lung meci din istoria fazei grupelor Cupei Mondiale, datorită celor 27 de minute de prelungiri.

Până când a sunat fluierul final, ambele părți jucaseră 117 minute. Meciul-maraton a durat încă 27 de minute în ambele reprize din cauza unei serii de prelungiri care au fost adăugate ca parte a eforturilor relativ noi de modificare a politicilor referitoare la timp ale FIFA.

În faza grupelor, arbitrii au adăugat un total de 563 de minute de joc – mai mult de nouă ore. Doar unul dintre cele opt jocuri de deschidere ale turneului s-a încheiat sub 100 de minute.

Deci, de ce a fost atât de mult timp de prelungiri la Cupa Mondială din 2022?

Meciurile de fotbal ar trebui în mod normal să dureze 90 de minute, cu excepția cazului în care este un meci eliminatoriu.

La Cupa Mondială din 2018, FIFA a început să controleze intens timpii de prelungire pentru a ține cont de timpul petrecut cu accidentări, sărbătorirea unui gol, recenzii ale arbitrului asistent video (VAR) și înlocuiri. Scopul FIFA este să eficientizeze timpul de joc.

Arbitrul asistent video, tot mai blamat

Arbitrului asistent video (VAR) a atras critici de pe tot globul încă de la debutul său la Cupa Mondială din Rusia. Acesta urmărește fiecare membru al jucătorilor de pe teren și folosește tehnologia semi-automatizată prin utilizarea camerelor, a senzorilor și a redării video pentru a face apeluri de offside și a anula golurile. La Campionatul din Qatar, în special, mulți fani s-au plâns că tehnologia a îngrădit fluxul jocului, adăugând uneori câteva minute la timpul de prelungire al unui meci.

Prelungirile au semnănat discordie în lumea fotbalului, unii jucători exprimându-și nemulțumirea față de timpul adăugat din cauza posibilității crescute de accidentare.

Sindicatul internațional al jucătorilor Fifpro monitorizează situația

„Dacă timpul efectiv de joc crește cu 10 până la 15%, acest lucru crește substanțial timpul petrecut în competiție fizică pentru jucători”, a spus secretarul general Fifpro, Jonas Baer-Hoffmann. „Mai mult decât orice, [această chestiune] subliniază cât de critică este protecția împotriva sarcinii suplimentare de lucru pentru jucători”

Unor jucători, totuși, pare să le priască meciurile mai lungi.

„Bucurându-mă de timpul adăugat de oficiali la Cupa Mondială din Qatar 2022”, a declarat pe Twitter fostul mijlocaș al Angliei și Liverpool, Jamie Carragher. „Este prea mult timp pierdut în fotbal!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.