@ Trimis în judecată alături de Tudor Cheșcu, patronul SC Flux SRL, Mihai Chirica cere în instanță demolarea spălătoriei ilegale pe care firma acestui afacerist a construit-o în fața în fața Green Park @ Pare să fie o manevră pentru ca Mihai Chirica să nu dea din nou cu subsemnatul la DNA din cauza lui Cheșcu @ Spunem asta deoarece în autorizația pe care SC Flux SRL a folosit-o pentru a amenaja ilegal această spălătorie este prevăzut că respectiva ‘’construcție este provizorie si se va demola la somatia Municipiului Iasi, fără pretentii la despagubiri, atunci când cerințele urbanistice o vor impune”
Trimis în judecată de DNA Iași alături de Tudor Cheșcu (fiul lui Gheorghe Cheșcu) pentru că a edificat ilegal blocul ridicat de SC Flux SRL pe strada Vasile Lupu nr.95G, Mihai Chirica cere acum în instanță să se aprobe demolarea spălătoriei ilegale amenajate de compania afaceristului în fața cartierului de blocuri Green Park. Chirica a tolerat circa 2 ani de zile această construcție ilegală iar acum cel mai probabil cere demolarea acestei spălătorii să nu dea din nou cu subsemnatul în fața procurorilor DNA din cauza afacerilor lui Cheșcu. Într-o ediție anterioară am arătat că DNA Iași a ridicat de la Primăria Iași și documente legate de această spălătorie. Acum Chirica, cere instanței (vezi aici) să dispună ‘’desființarea lucrărilor de construcții nerealizate nelegal prin nerespectarea autorizației de construire nr.645/17.08.2020 respectiv structuri de beton armat, tip pahar, cu formă dreptunghiulară cu dimensiunea de 4X2X2m lucrări efectuate de către Flux SRL’’ și să dispună aducerea imobilului la starea inițială. De asemenea Primăria Iași solicită instanței să stabilească un termen până la care firma Flux SRL să demoleze spălătoria. Asta în condițiile în care anterior, Chirica a cerut tot în instanță anularea autorizației în baza căreia a fost amenajată această spălătorie și a pierdut procesul deoarece solicitarea a fost depusă tardiv, adică prea târziu. Să reamintim că SC Flux SRL, firmă administrată acum de Tudor Cheșcu a amenajat această spălătorie în baza unei autorizații de container pentru show-room. Atât Poliția Locală cât și Garda de Mediu au constatat ilegalitatea, au efectuat controale și au dat amenzi. Ilegalitatea a fost constatată de Politia Locala în luna mai a anului 2021 iar la inceputul lunii decembrie 2021, prin procesul verbal nr.46788/08.12.202, Inspectoratul Judetean în Construcții a solicitat municipalitatii sa demareze un proces in justitie pentru anularea autorizatiei de construire. Dar, după cum am spus mai sus, Primăria Iași a pierdut procesul de anulare a autorizației deoarece a depus cererea prea târziu. La data de 24 februarie 2022, Garda de Mediu a sancționat SC Flux SRL cu suma de 60.000 lei deoarece spălătoria nu avea avize de la Mediu și nici de la Administraţia Bazinala de Apă Prut Bârlad în condițiile în care constructia se afla în zona de protecție a pârâului Ciric, chiar pe malul acestei ape curgătoare, în fața cartierului Green Park. ‘’La data controlului, reprezentantul societatii petente nu a prezentat niciun act de reglementare pentru proiectul <<spalatorie auto self service>> proiect realizat pe amplasamentul din municipiul Iași, in zona de protectie a paraului Ciric, între aliniamentul stradal și pârâul Ciric, in proximitatea str Fântanilor colț cu str. Aurel Vlaicu’’. Sancțiunea a fost anulată la Tribunal de Constantin Cășuneanu, judecătorul binevoitor cu dezvoltatorii, în condițiile în care pe fond, Judecătoria Iași menținuse sancțiunea.
Hora corupților la bară. Procesul rămâne la Iași
Mihai Chirica, Tudor Cheșcu și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu au fost trimiși în judecată în dosarul privind clădirea de pe strada Aurel Vlaicu mr.95G. Deși clădirea lui Cheșcu avea câteva dosare în plus față de numărul nivelelor prăvăzute în autorizație, Chirica și Harabagiu au spus că imobilul respectă avizele și au semnat edificarea. Dosarul se află încă în Cameră Preliminară la Curtea de Apel Iași. Se judecă greu deoarece au fost câteva tentative de aranjamente. Judecătoarea Alina Codreanu s-a abținut la acest dosar numai după ce Dezvăluirea.ro a arătat că fostul ei soț făcea afaceri cu municipalitatea ieșeană. Gabriel Harabagii a cerut zilele trecute, la Înalta Curte strămutarea dosarului dar cererea i-a fost respinsă.
Ca la Crevedia și la Iași. Afacerea lui Cheșcu funcționează de 2 ani fără nicio autorizație
Constantin MAZILU