Dosarul Mafia din Primărie: Harabagiu se poate întoarce în primărie. Judecătorii i-au ridicat interdicțiile

2064
HARABAGIU AUDIAT LA DIICOT-3
HARABAGIU AUDIAT LA DIICOT-3

@ Curtea de Apel Iași i-a ridicat toate măsurile de control judiciar fostului viceprimar Gabriel Harabagiu, in dosarul urmarit penal de DIICOT Iași, ancheta supranunită de presă, Dosarul Zoiosul @ Prin măsurile de control judiciar impuse de DIICOT, Harabagiu primise inclusiv interdictia de a lucra in primarie @ În urma cu trei zile i-au fost ridicate interdictiile si fostului arhitect sef Alexandru Mustiață

Răsturnare de situație în ancheta in care mai mulți șefi din primărie sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu, in ceea ce presa a numit Dosarul Zoiosul sau dosarul Mafiei din Primarie. Cei mai multi inculpați din acest dosar au scăpat de masurile de control judiciar impuse de procurorii DIICOT. Astfel, in urma cu cateva zile, magistratii Curtii de Apel Iași i-au ridicat toate masurile de control judiciar impuse de procurorii DIICOT Iași, fostului viceprimar Gabriel Harabagiu (vezi aici). Acestuia i s-a impus să se prezinte la organele de urmărire penală, la instanţă sau la poliţie ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu inculpaţii din dosar, dar şi să nu părăsească judeţul şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia ar fi comis faptele. Dupa ce a fost pus sub control judiciar Harabagiu a anuntat ca nu va mai lucra in primarie. Acum, fiindu-i ridicata interdictia se poate intoarce sa lucreze in Palatul Roznovanu avand in vedere ca este si cumatru cu actualul primar Mihai Chirica. Si alti inculpati din acest dosar au scapat in aceste zile de controlul judiciar fiindu-le ridicate interdictiile de catre judecatorii Curtii de Apel Iasi.

Acuzatiile din dosar

Reamintim ca in acest dosar se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de „înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării”. Asta deoarece sefii din primarie i-au permis unui patron al unui ziar local sa construiasca un bloc si sa vanda apartamente, pe un teren pe strada Sararie (pe locul fostului restaurant Zoiosul) in conditiile in care acesta primise suprafata pentru a ridica un sediu de firma si spatii de cazare tip pensiune iar municipalitatea urma sa primeasca o cota din profit prin exploatarea acestora. Este vorba despre faptul ca in anul 2005 Primari Iasi s-a asociat cu o firma respectiva cu o suprafata de 1.351 mp pe strada Sararie in vederea ‘’realizării unui sediu de firmă și spații de cazare tip pensiune”. Municipalitatea urma sa primeasca pentru acest teren doar 10 la suta din profitul afacerii dar nu mai putin de 4.000 euro pe an. In schimb, firma a construit un bloc iar proprietarii au incasat aproape 1 milion de euro din vanzarea apartamentelor. Cei de la Urbanism din Primaria Iasi sunt intrebati cum au autorizat un bloc desi asocierea avea alt obiect. Prejudiciul de 2 milioane lei ar rezulta din cota parte pe care ar fi trebuit sa o primeasca primaria dupa vanzarea apartamentelor.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.