@ Cel mai mare angajator, din cel mai mai sarac judet din tara este impins catre faliment chiar de statul roman @ Rulmentul Barlad SA se lupta in justitie sa anuleze unele decizii ale ANAF @ Suma aflata in disputa este destul de mare, peste 11 miliarde lei vechi @ Compania avea de recuperat bani de la stat dar a refuzat sa incaseze banii optand pentru o compensare cu creantele fiscale operatiune care s-a blocat deoarece statul a mai scos din burta niste impozite @ Totul se intampla la Directia Regionala de Finante Iasi
Puteti verifica pe portatul instantelor de judecata si veti vedea ca Rulmenti SA din Barlad, cel mai mare angajator din cel mai sarac judet din tara a inregistrat in ultimul an nici mai mult nici mai putin decat 15 procese in instantele de contencios administrativ si fiscal prin care contesta decizii de impunere sau rapoarte de control ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Cu un numar de circa 300 de angajati Rulmenti SA Barlad ramane deocamdata cel mai mare angajator din Vaslui. Am spus deocamdata deoarece societatea a fost nevoita sa trimita in ultima perioada cel putin in somaj temporar un numar important de angajati din cauza lipsei comenzilor. Astfel, compania se incapataneaza sa mearga mai departe, dar se pare ca nu este lasata de ANAF care poate serveste unui plan diabolic secret care are scopul de a distruge total economia romaneasca. In cele 15 procese Rulmenti SA Barlad, contesta diferite decizii ale ANAF reprezentata de Directia Regionala de Finante Iasi, care continua sa calculeze permanent sume de bani sub forma de impozite, penalitati etc. Culmea aceste impozite rasar peste noapte si cand Rulmenti SA Barlad are de recuperat bani de la statul roman.
Un proces de 11 miliarde
Statul nu joaca cinstit in raport cu aceasta companie nici macar cand are sa-i ramburseze niste bani sub forma de TVA. Astfel, in dosarul nr. 3507/89/2017 înregistrat la Curtea de Apel Iași, Rulmenti SA se judeca cu ANAF deoarece nu a compensat suma de 11 miliarde lei vechi pe care compania o avea de recuperat de la stat sub forma de rambursare de TVA. Societatea a solicitat compensarea integrala a sumei cu unele datorii restante. Totul se intampla in primavara lui 2017 cand Rulmenti SA voia sa-si compenseze astfel datoriile aferente lui martie a aceluiasi an. „Avand creante fata de bugetul de stat, prin cererea de compensare nr. 1438/13.04.2017, societatea a solicitat compensarea integrala a sumei de 1.101.666 lei rezultata din decontul TVA al lunii martie 2017 pentru stingerea doar a obligatiilor fiscale ale societatii aferente aceleiasi luni martie 2017 , cu scadența la 25.04.2017”, au constatat judecatorii.
Numai ca ANAF isi facuse alte socoteli si nu a raspuns pozitiv cererii de compensare, transmitand societatii ca are de platit unele taxe si impozite care pana atunci nu-i fusesera comunicate cum ar fi CAS angajator-97.000 lei, somaj 2.664 lei. Prin decizia 1673 din 28.11.2017 Tribunalul Vaslui a dat dreptate societatii pentru simplul motiv ca documentele ANAF se cam bat in cap, sunt pline de contradictii sumele reprezentand TVA nu corespund de la un document la altul etc.
Mai multe procese…
De asemenea instanta a mai constatat ca Rulmenti SA castigase si alte procese anterioare cele mai multe legate de rambursari de TVA. „Asadar, solicitarile de compensare si platitle facute de reclamanta pentru stingerea obligatiilor fiscale aferente lunilor iunie 2016 si iulie 2016 nu puteau fi imputate asupra altor presupuse datorii anterioare devreme ce prin aceste hotarari judecatoresti s-a stabilit cu puterea lucrului judecat ca reclamanta nu figura cu obligatii fiscale restante. Asadar, in conditiile in care potrivit hotararilor judecatoresti mai sus menționate nu se poate retine faptul ca reclamanta figureaza cu debite restante mai vechi, instanta urmeaza a face aplicarea dispozitiilor art. 167, alin. 7 și art. 165 din Legea 207/2015 potrivit carora ordinea stingerii obligatiilor fiscale se stabileste de catre debitor. In aceste conditii in numele legii admite actiune Rulmenti SA”, au decis magistratii din Vaslui. Prin urmare in loc sa gaseasca o solutie sa sprijine aceasta companie pentru pastrarea locurilor de munca statul pune tot felul de piedici.
Constantin MAZILU