Femeie condamnată la Iaşi după ce a vrut să dea şpagă! A încercat să obţină permisul de conducere cu mită! (EXCLUSIV)

360
Mâinile unei femei, ţinând mai multe bancnote
Mâinile unei femei, ţinând mai multe bancnote

@ O femeie a fost condamnată la Iaşi după ce ar fi vrut să dea şpagă @ Conform anchetatorilor, aceasta ar fi încercat să obţină permisul de conducere cu mită @ În urma incidentului, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o pe Tabita Roxana Covalenco la un an şi nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită

O femeie a fost condamnată la Iaşi după ce ar fi vrut să dea şpagă! Conform anchetatorilor, aceasta ar fi încercat să obţină permisul de conducere cu mită! În urma incidentului, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o pe Tabita Roxana Covalenco la un an şi nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită.

„Instanta menţine măsura sechestrului asigurător instituit prin ordonanta procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi din data de 7.03.2024 asupra sumei de 350 de euro, ridicată de la inculpată şi consemnată la UniCredit Bank. Confiscă de la inculpata Covalenco Tabita Roxana suma de 350 de euro cu privire la care s-a instituit măsura sechestrului asigurător”, au afirmat magistratii ieseni.

Femeie condamnată la Iaşi după ce a vrut să dea şpagă!

Demn de remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul femeii a inceput pe data de 30 aprilie 2024. Procurorii ieseni au trimis-o in judecata sub acuzatia amintita.

„În esenţă, în ceea ce priveşte acuzaţiile imputate inculpatei prin actul de sesizare a instanţei, s-a afirmat, în esenţă, că, pe data de 7.03.2024, aceasta a remis suma de 350 de euro agentului de Poliție din cadrul Serviciului Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, pentru a o promova la proba practică, susținută în vederea obținerii permisului de conducere categoria B”, au subliniat anchetatorii.

Ce au mai spus oamenii legii

În fapt, ieşeanca în vârstă de 26 de ani locuieşte împreună cu soţul şi fiica sa minoră de 4 ani, fiind casnică. Cu speranţa că obţinerea unui permis de muncă i-ar facilita găsirea unui loc de muncă, femeia s-a înscris în primăvara anului 2023 la Şcoala de conducători auto, în cadrul căreia a urmat în perioada 30.04 – 24.08.2023 cursurile de pregătire teoretică şi practică în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria B, sub coordonarea instructorului auto care îi fusese recomandat de un vecin.

După absolvirea cursurilor de pregătire, ea a susţinut pe data de 25.09.2023 proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere, unde a obţinut 21 de puncte, motiv pentru care a fost, ulterior, programată, în vederea retestării, pe data de 26.10.2023, probă pe care nu a reuşit, nici de această dată, să o promoveze, obţinând un punctaj de 20 de puncte, fiind programată pentru a treia oară, pentru luna noiembrie 2023, când a obţinut 22 de puncte.

Ca urmare a promovării probei teoretice, ea a fost programată de Serviciul Comunitar Regim Permise de şi Înmatricularea Vehiculelor în vederea susţinerii probei practice pentru a obţine permisul de conducere, la data de 7.03.2024, interval de timp în care ea a înţeles să efectueze ultimele ore de condus cu instructorul său, ocazie cu care a constatat că nu stăpâneşte pe deplin competenţele necesare promovării ultimei probe de examen.

Pe 4.03.2024, după finalizarea orei de conducere, ieseanca a luat un taxi, în care se afla şi un alt pasager cu destinaţie similară, împreună cu care, alături de şoferul autoturismului, au purtat o conversaţie legată de obţinerea permisului de conducere şi de necesitatea oferirii unei „atenţii” pentru ca examinatorul să treacă cu vederea anumite greşeli la proba practică a traseului. Cu această ocazie, atât şoferul taxiului, cât şi celălalt pasager i-ar fi destăinuit femeii că, în urmă cu 3-4 ani, ar fi dat fiecare o sumă de aproximativ 350 de euro pentru a obţine permisul de conducere, fapt care a pus-o pe gânduri pe femeie, aceasta fiind conştientă că nu este suficient de pregătită pentru a promova proba practică.

„La ultima oră de pregătire practică, inculpata l-a întrebat pe instructorul său despre realitatea zvonurilor referitoare la posibilitatea obţinerii permisului de conducere şi într-o altă manieră, respectiv prin oferirea unei sume de bani, ocazie cu care martorul a asigurat-o că singura modalitate de obţinere a permisului este cea legală şi corectă, prin susţinerea examenului fără intervenţii asupra examinatorului. Cu toate acestea, nesigură de propriile competenţe, inculpata a hotărât să ofere la momentul susţinerii probei practice a examenului suma de 350 de euro, sumă pe care a împrumutat-o ulterior de la o cumnată, fără a o informa cu privire la destinaţia acesteia: „Eu am hotărât totuşi să dau cei 350 de eupo fiindcă aveam emoţii foarte mari şi îmi era frică că nu voi trece proba practică!””, au aratat magistratii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.