Interceptări incendiare în cazul de corupţie de la Şcoala de Arte din Iaşi: „Nu-i cazul să-ți iei o piatră de gât!” FOTO (EXCLUSIV)

1511
Elena Nina Zugravu si Vlad Baba
Elena Nina Zugravu si Vlad Baba

@ Suspecţii din cadrul cazului de corupţie de la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici”, din Iaşi, au folosit aplicaţiile Whatsapp, Messenger şi Telegram pentru a purta unele conversaţii cu privire la trucarea unui concurs @ Anchetatorii au interceptat unele convorbiri şi au descoperit ce discuţii au purtat aceştia @ În urma cercetărilor, recent, judecătorii de la Tribunalul Iaşi au condamnat-o pe Elena Nina Zugravu la 1 an de închisoare, cu suspendare

Interceptări incendiare în cazul de corupţie de la Şcoala de Arte din Iaşi! Suspecţii din cadrul cazului de corupţie de la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici”, din Iaşi, au folosit aplicaţiile Whatsapp şi Telegram pentru a purta unele conversaţii cu privire la trucarea unui concurs. Anchetatorii au interceptat unele convorbiri şi au descoperit ce discuţii au purtat aceştia. În urma cercetărilor, recent, judecătorii de la Tribunalul Iaşi au condamnat-o pe Elena Nina Zugravu la 1 an de închisoare, cu suspendare.
Pedeapsa a fost aplicată pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, cu scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Asta, după ce Elena Nina Zugravu a recunoscut comiterea acestei fapte.

Conversaţii pe Whatsapp, Messenger şi Telegram

Oamenii legii au depus la dosar mai multe stenograme ale unor conversaţii purtate de suspecţii din acest caz de corupţie. Anchetatorii ieşeni au arătat că suspecţii au purtat mai multe discuţii, inclusiv prin intermediul aplicaţiilor Whatsapp, Messenger şi Telegram, în speranţa că ele nu vor fi descoperite. Totuşi, procurorii au efectuat percheziţii informatice, în urma cărora au scos la iveală aceste conversaţii. Procese-verbale de redare a discuțiilor relevante îi au ca interlocutori pe inculpați, dar și alte persoane, aceste conversaţii fiind purtate în perioada 10 martie – 18 august 2021.
„În prezenta cauză s-au desfășurat cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare la nivelul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași, în cursul anului 2021, a mai multor concursuri de angajare. În contextul menționat mai sus, inculpata Elena Nina Zugravu, în calitatea de secretar al comisiei de concurs, ar fi pus la dispoziția inculpatei Andreea Elena Popovici, anterior publicității concursului și a probei scrise, condițiile de vechime și studii pentru participarea la examen și variantele de subiecte întocmite de comisie. Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate câștigarea de către inculpata Popovici a concursului respectiv și ocuparea, pe nedrept, a postului de Șef serviciu artistic în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași”, au afirmat anchetatorii anticorupţie ieşeni.

„Un adevărat joc de culise…”

Oamenii legii au arătat că Elenei Nina Zugravu i-a fost prezentată candidata şi i s-a dat de înțeles că trebuie să o sprijine pe aceasta la concurs, în contextul în care se cunoștea faptul că ea urma să întocmească documentația aferentă concursului și urma să fie și secretara comisiei de concurs. „Procesele-verbale de redare a convorbirilor purtate între diferite persoane au indicat un adevărat joc de culise, în cadrul căruia unele dintre petrsoane o susţineau pe inculpată, altele se opuneau venirii acesteia la Iaşi. De altfel, unui inculpat i s-a şi spus: „Nu-i cazul să-ți iei o piatră de gât!” În acealaşi timp, însă, inculpatul are reprezentarea faptului că aceasta este susţinută de o persoană „mare influență” din domeniul construcțiilor, întreabând-o pe aceasta: „Sigur îl cunoști pe…?”, purtând apoi discuţii personale cu acesta, apelând la diferite servicii şi luând masa, împreună cu soţia sa”, au subliniat anchetatorii ieşeni.
De asemenea, oamenii legii au adăugat că inculpatei i-a fost atrasă atenţia ca întreaga operaţiune să nu „bată la ochi” . „De asemenea, din discuțiile purtate cu dinaintea întocmirii condițiilor specifice de concurs (procesele-verbale de redare), a rezultat că aceasta i-a spus ce studii a terminat, că are vechime de până în 3 ani în muncă, perioadă de care a ținut cont când au convenit asupra vechimii minime necesare de 2 ani”, au mai menţionat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.