Liderul rețelei țepelor imobiliare s-a dus să ‘’toarne’’ la DNA. Recompensă, procurorii l-au trimis la pușcărie

2185
Cătălin Sandu
Cătălin Sandu

@ Cătălin Sandu, procuratorul imobiliar trimis în judecată de DIICOT Iași în dosarul țepelor imobiliare a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare într-un dosar al DNA Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență @ Culmea, în acest dosar în care a fost condamnat, Cătălin Sandu a avut inițial calitatea de denunțător

Procuratorul imobiliar Cătălin Sandu, personajul trimis în judecată de DIICOT Iași, alături de doi notari și doi avocați în dosarul țepelor imobiliare a avut parte de supriza vieții sale când s-a dus să-i toarne pe alții la DNA. Procurorii l-au transformat din denunțător și colaborator în inculpat, l-au trimis în judecată iar zilele trecute a fost condamnat definitiv la o pedeaspsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Dosarul datează din 2017 și a fost deschis ca urmare a denunțului lui Sandu care a susținut că i s-a cerut mită pentru ca Agenția Domeniilor Statului să-i soluționeze favorabil cererea de retrocedare a unui teren. În data de 9.06.2017, Cătălin Sandu a devenit colaborator cu identitate reală și a purtat aparatură pentru înregistrarea persoanelor cu care se întâlnea, cele care aveau legătură cu dosarul respectiv. ‘’Instanţa a arătat că în dosarul cu nr. 51/P/2017 al D.N.A. – S.T. Iași, inculpatul Sandu Cătălin -Gheorghiță a avut calitatea de denunțător și colaborator autorizat. De altfel, dosarul de urmărire penală nr. 51/P/2017 al D.N.A. – S.T. Iași a fost creat ca urmare a denunţului depus de inculpatul Sandu Cătălin – Gheorghiţă în legătură cu comiterea unor infracţiuni de corupţie de către Pricop Silvia şi Damian Carmen Gabriela, cu implicarea numitului Beşliu Dan Marian. În dosar s-au făcut cercetări cu privire la faptul că, profitând de legăturile strânse cu Pricop Silvia, numitul Beşliu Dan Marian ar fi pretins şi ar fi primit de la Sandu Cătălin Gheorghiţă sume de bani pentru a interveni pe lângă Pricop Silvia, în scopul soluţionării favorabile a unor demersuri întreprinse de către Sandu Cătălin – Gheorghiţă’’, au arătat judecătorii în hotărârea de condamnare.

După circa o săptămână calitatea de martor a lui Sandu a încetat. Ulterior, DNA a primit un alt denunț de la o femeie care a arătat că de fapt Cătălin Sandu este cel care încerca să mituiască funcționari pentru obține retrocedarea unei suprafețe de 13,9 hectare de teren în municipiul Iași. S-a dovedit că prin denunțul său inițial Sandu a vrut să inducă în eroare organelle judiciare iar în final DNA Iași l-a trimis în judecată și, după cum am mai spus, zilele trecute a fost condamnat definitiv. ‘’În drept, fapta inculpatului Sandu Cătălin – Gheorghiţă care, în data de 16.11.2017, ia promis lui Beşliu Dan Marian, despre care ştia că are influenţă asupra funcţionarului public Pricop Silvia, consilier juridic la reprezentanţa Iaşi a Agenţiei Domeniilor Statului, că îi va da o sumă de bani (stabilită din cercetări ca fiind 10.000 euro, inculpatul Sandu Cătălin Gheorghiţă având în vedere suma de 10.000 euro), pentru a o determina pe Pricop Silvia să faciliteze eliberarea unui accept din partea A.D.S. cu privire la punerea la dispoziţia Comisiei Locale de Fond Funciar Iaşi a unei alte suprafeţe de teren pentru emiterea titlului de proprietate numitei Ciofu Magda Cristina şi celorlalţi co-proprietari ai unui teren în suprafaţă de 13,9 ha, înscris în procesul -verbal de posesie nr. 5810 înregistrat sub nr. 53537 din 14.07.2006 la Primăria Mun. Iaşi, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de cumpărare de influenţă’’, au mai arătat magistrații Curții de Apel Iași, în sentința în care l-au condamnat definitiv pe Cătălin Sandu. După cum am arătat și mai sus, Cătălin Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT Iași într-un dosar țepe imobiliare alături de doi notari și doi avocați. Prejudiciul estimat în dosar este de circa 2,8 milioane euro. Potrivit procurorilor DIICOT, rețeaua de înșelătorii a început să lucreze din 2016. Aceștia identificau persoane care moșteneau imobile, le cumpărau drepturile și le incheiau contracte cu promisiuni de vanzare si antecontracte cu mai multe persoane. Multi dintre cei care plateau bani care nu au mai intrat în posesia terenurilor și clădirilor. Mai multe detalii în articolul repostat mai jos.

Bombă! Adrian Corduneanu , doi notari și un avocat trimiși în judecată în dosarul țepelor imobiliare

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.