@ Curtea de Apel Iasi a anulat Planul Urbanistic Zonal de pe strada Arcu nr.8 @ Demersurile au fost facute de o firma care se invecineaza cu blocul ridicat numai pana la primul nivel deoarece autorizatia a fost de asemenea anulata (vezi aici detalii) @ Acum acest bloc nu mai poate intra in legalitate
Mafia din urbanism de la Iasi invinsa prin Knock-Out. Inregistram acum primul bloc in constructie din Iasi pentru care au fost anulate in instanta toate avizele si aprobarile date de municipalitate. Astfel, dupa ce in data de 17 octombrie 2018 Curtea de Apel a anulat autorizatia de construire pentru blocul ridicat numai pana la primul nivel de firma Zinan Investment Group SRL, zilele trecute aceiasi instanta a anulat si Planul Urbanistic Zonal de pe strada Arcu nr.8, (aici sentinta). Mai exact Curtea de Apel a anulat si Hotararea Consiliului Local al Municipiului Iasi nr. 301/29.09.2016 privind ”construirea de locuinte colective pe strada Arcu nr.8” beneficiar fiind firma Petro Grup care ulterior a vandut proiectul catre Zinan Investment Group SRL, societate care de altfel a si inceput ridicarea blocului. Asta inseamna ca acest bloc nu va mai putea fi autorizat. Mai trebuie subliniat ca acum Primaria Iasi are o problema foarte mare si asta deoarece i s-au anulat definitiv ambele acte administrative eliberate si aprobate pentru acest proiect adica PUZ si autorizatia de construire.
Razboi castigat de o firma de panificatie
Atat autorizatia de construire cat si Planul Urbanistic Zonal au fost anulate ca urmare a cererilor depuse de compania de panificatie AFER. Aceasta firma are o unitate de productie chiar in spatele blocului ridicat de firma Zinan. Compania AFER a reusit sa demonstreze ca PUZ-ul nu a fost supus dezbaterii publice. Asta in conditiile in care initial s-a vorbit de un bloc P+4 iar ulterior s-a aprobat un bloc P+11. ”Fara a obtine aceste avize (cel putin asa rezulta din Hotarârea contestata), titularul PUZ propus a efectuat modificari ale planului, dar fara a mai relua procedura de consultare publica, deși era evidenta opozitia motivata a proprietarilor din proximitate, cu nesocotirea normelor de transparenta decizionala, de informare și consultare a populatiei. Astfel, fara a se mai emite notificari de consultare, fara a se mai solicita opinia vecinilor terenului, fara a se afișa macar panoul de publicitate la amplasamentul propus (așa cum rezulta din Procesul-verbal din 13.08.2014 – Anexa nr.10 ), titularul PUZ s-a adresat din nou in mod nepublic comisiei de urbanism, intemeindu-se pe vechiul Raport de informare si consultare a publicului nr. 8980 din 27.01.2015 (care oricum este prealabil și caduc) ce preciza in mod nereal ca „nu s-au mai depus sesizari de catre vecini”‘, au constatat judecatorii.
De asemenea compania Afer a aratat ca nu s-a realizat un studiu de insorire. In ceea ce priveste decizia de anulare a autorizatiei de construire reamintim ca judecatorii au tinut faptul ca nu exista suficiente locuri de parcare iar calea de acces este prea ingusta.