Patronul conacului Polizu acuzat în dosar de combinații cu Adrian Corduneanu. Pedeapsa, prea târziu

1286
Ramona Corduneanu, Catalin Sandu, Adrian Corduneanu, Constantin Ștefanuca
Ramona Corduneanu, Catalin Sandu, Adrian Corduneanu, Constantin Ștefanuca

@ Sentință în dosarul în care Constantin Ștefănucă, proprietarul Conacului Polizu a fost acuzat de înșelăciune și grup infracțional organizat @ Ștefănucă a fost trimis în judecată în urma unei înșelătorii imobiliare,  o suprafață de 50 ha teren a fost vândută de două ori @ Înșelătoria a fost posibilă cu o procură de la Elena Rișcuția, moștenitoarea conacului Polizu @ Procurorii l-au acuzat că s-a aflat în spatele acestei combinații iar în cursul zilei de ieri, judecătorii au constatat că faptele s-au prescris și au dispus încetarea procesului în cazul lui Constantin Ștefănucă

Constantin Ștefănucă, patronul Conacului Polizu a scăpat de acuzații în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și constituirea unui grup infracțional organizat, alături de procuratorul imobiliar Cătălin Sandu. Este vorba despre dosarul în care Ștefănucă, Cătălin Sandu și Rișcuția au fost acuzați că au înșelat o societate comercială SC AA Agriculture Farm SRL după ce au vândut un teren de două ori. Această firmă a plătit pentru cele 50 hectare de teren 114.000 euro dar a fost înșelată deoarece anterior terenul mai fusese vândut cel puțin o dată. Terenul a fost moștenit de Irina Rișcuția și prin urmare nu putea fi vândut de Cătălin Sandu și complicii săi fără procura ei. Procurorii au constatat că Rișcuția a fost influențată de Ștefănucă să elibereze procurile de vânzare. La rândul său, Ștefănucă a încasat comisioane în urma acestor tranzacții. Numai că, în cursul zilei de ieri judecătorii de la Tribunal au fost nevoiți să dispună încetarea procesului penal împotriva lui Ștefănucă deaoarece faptele s-au prescris, adică a fost judecat prea târziu. ‘’ Deopotrivă, implicarea inculpatului Ştefănucă Constantin în afacerile imobiliare având ca obiect terenurile deţinute de inculpata Rîşcuţia Irina Ioana a fost una semnificativă, din depoziţiile martorilor audiaţi în cauză, parteneri de afaceri de-ai celor inculpaţi, sunt relevante sub aspectul conturării dependenţei pe care inculpata a dezvoltat-o faţă de inculpatul Ştefănucă Constantin, acesta fiind cel care o îndruma cu privire la alegere clienţilor şi procedura de urmat în vederea încheierii contractelor civile având ca obiect vânzarea terenurilor proprietate a inculpatei. Inculpatul Ştefănucă Constantin a fost alături de inculpata Rîşcuţia Irina Ioana atât la momentul încheierii cesiunii de creanţă din anul 2011, cât şi la momentul emiterii procurii şi încheierii promisiunii bilaterale de vânzare cumpărare din anul 2013, chiar dacă în acest caz nu a fost prezent fizic la semnarea actelor, a avut cunoștință despre existența şi conținutul acestora. În acest context, apare ca fiind puțin credibilă susținerea acestuia legată de faptul că nu ar fi avut cunoștință despre promisiunea de vânzare cumpărare încheiată în anul 2013, ținând cont şi de faptul că martorii l-au perceput pe acesta ca fiind persoana de încredere a inculpatei, fără de care aceasta nu proceda la efectuarea de diverse operațiuni. Apare ca fiind greu de crezut ca inculpatul, administrator al averii  inculpatei Rîşcuţia Irina Ioana, să nu aibă cunoștință sau să aibă reprezentarea eronată asupra terenului care a fost promis spre vânzare S.C. A.A. Agriculture Farm. Faţă de inculpatul Ştefănucă Constantin va dispune încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale pentru aceste două infracţiuni’’, se arată în sentință.

Constantin Ștefănucă ne-a contactat și ne-a transmis că întreaga anchetă a fost un proces de hărțuire realizat de procurorii DIICOT. În acest dosar inculpații au fost apărați de avocații Robert Amuntencei și Iulian Gafon.

Adrian Corduneanu a scăpat de acuzații

Inițial, în acest dosar procurorii DIICOT l-au cercetat și pe Adrian Corduneanu. Acesta nu a fost însă acuzat din lipsă de probe. Asta în condițiile în care, după ce terenul a fost vândut a doua oară, bamii au ajuns la Adrian Corduneanu. ”Cei doi inculpați (Sandu și Andrei Cărbune-n.r) s-au deplasat la notar unde au încheiat cu AA Agriculture Farm SRL o promisiune de vânzare a celor 50 de hectare care fuseseră cedata în anul 2011. Suma convenită a fost de 114.000 euro, din care 25.000 euro au fost virați în contul inculpatei Rișcuția Irina Ioana, restul sumei 89.000 euro, echivalentul în lei, în contul concubinei inculpatului Cărbune Andrei, Tudor Irina. În aceiași zi, inculpatul CărbUne a retras din cont (era împuternicit) suma de 155.000 lei pe care i-a dat numitei Corduneanu Ramona (soția lUui Corduneanu Adrian) în timp ce Sandu Cătălin Gheorghiță se afla în exteriorul filialei bancare împreună cu Corduneanu Adrian. În cont au rămas 160.000 lei’’, au arătat procurorii DIICOT.

Patronul conacului Polizu judecat pentru o țeapă de proporții. Banii au ajuns la Adrian Corduneanu

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.