Procurori și judecători cot la cot la mușamalizarea unui jaf. Șefa de la Fisc scapă definitiv de pușcărie

173
parchetul de pe langa Judecatoria Iași si Carmen Dămăcianu
parchetul de pe langa Judecatoria Iași si Carmen Dămăcianu

@ Au jucat ping-pong cu acest dosar, l-au trimis de la procuror la judecător de la judecător la procuror și încă odată înapoi la judecător, până când faptele s-au prescris @ Este vorba despre dosarul în care Carmen Dămăcianu, fosta șefa din Fiscul ieșean a fost acuzată de delapidare

Încă un dosar în care infractorul scapă definitiv deoarece s-a constatat prescrierea faptelor. Vorbim despre dosarul în care Carmen Dămăcianu, fosta directoare a administrației județene a Finanțelor Iași a fost trimisă în judecată, inițial, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. Deși faptele s-au petrecut în perioda iunie – august 2019 când Carmen Dămăcianu a falsificat un număr 6 de cereri de rambursare a unor sume pe care ieșenii le plătiseră în plus sub forma de contribuții la bugetul asigurarilor de sanatate după care a transferat banii în conturile sale personale, aceasta a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în iulie 2021. Pe data de 21.09.2023, Tribunalul Iași constată neregularitatea rechizitoriului și retrimite dosarul la parchet. Dosarul a mai stat câteva luni la Parchet, perioadă în care a fost repartizat procurorului Dragoș Vărgănici care tocmai se transferase de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman. Vărgănici a schimbat încadrarea juridică a faptelor. Acesta nu a mai acuzat-o de fals și delapidare a schimbat încadrarea în fals în încrisuri și înșelăciune iar în data de 24.04.2014 a cerut Judecătoriei Iași, confirmarea renunțării la urmărirea penală. În ordonanța prin care a dispus renunțarea la urmărire penală, Vărgănici a obligat-o pe Dămăcianu să presteze doar 30 de zile de muncă în folosul comunității la Primăriea Iași.

Nici măcar muncă în folosul comunității nu va face

În urmă cu o săptămână, pe data de 5.12.2024, judecătorii au respins cererea lui Dragoș Vărgănici de renunțare la urmărire penală și au constatat că faptele s-au prescris (vezi aici). Asta înseamnă că Dămăcianu nu va fi obligată nici măcar să presteze cele 30 de zile de muncă în folosul comunității stabilite de Vărgănici. Deci s-a făcut Justiție. Procurorii și judecătorii implicați în acest dosar vor primi pensii de magistrați. Mai grav este că, profitând de clemența acestor magistrați, Dămăcianu a deschis o serie de procese în Justiție, acțiuni prin intermediul cărora a cerut să fie repusă în funcție și să i se achite salariile pentru perioada în care a fost suspendată, în perioada în care s-a realizat urmărirea penală. Reamintim că Dămăcianu a delapidat banii de la ieseni care au realizat venituri pe intreprinderii individuale, PFA-uri sau cabinete medicale si care aveau de recuperat bani de la stat. Carmen Dămacianu le-a falsificat semnaturile celor 6 ieseni si a completat in locul lor cereri de rambursare. Dupa aceea, Carmen Dămacianu a transferat suma pe care o aveau de recuperat de la stat cei 6 ieseni, către conturile sale personale de la Raiffeisen Bank si Banca Transilvania. Suma totală delapidată în acest mod de Carmen Dămacianu s-a ridicat la 12.288 lei. Printre păgubiți se numără medici și oameni de afaceri.

Reputați medici și afaceriști din Iași jefuiți de o șefă de la Finanțe. Procurorii au iertat-o

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.