Procurorii au cerut ca un ieşean să-şi schimbe sexul! Culmea, judecătorii au fost de acord! (EXCLUSIV)

274
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Procurorii au cerut ca un ieşean să-şi schimbe sexul @ Culmea, recent, judecătorii au fost de acord @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis solicitarea

Procurorii au cerut ca un ieşean să-şi schimbe sexul! Culmea, recent, judecătorii au fost de acord! Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis solicitarea.

„Instanta admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamant, în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Iasi și Consiliul Local Iasi. Încuviinţează schimbarea sexului reclamantului în actele de stare civilă, din masculin în feminin. Respinge cererea în rest, ca neîntemeiată”, au afirmat judecatorii ieseni.

Procurorii au cerut ca un ieşean să-şi schimbe sexul

De remarcat este faptul ca decizia ar putea fi contestata. Procesul a inceput pe data de 24 septembrie 2024. Un iesean a solicitat instantei schimbarea datelor de stare civila si schimbarea sexului.

Avocatul reclamantului a solicitat admiterea cererii aşa cum a fost formulată şi să se dispune schimbarea sexului reclamantului din masculin în feminin, încuviinţarea schimbării stării civile, a schimbării prenumelui şi a codului numeric personal, astfel incât să reflecte sexul, obligarea pârâţilor să efectueze cuvenitele modificări în registrul de stare civilă şi eliberarea unui nou certificat de naştere.

„De asemenea, reprezentantul Ministerului Public (procurorul – n.r.) solicită admiterea cererea reclamantului şi să se dispună efectuarea modificărilor solicitate prin cerere”, au aratat magistratii ieseni.

Ce a spus ieşeanul în faţa judecătorilor

Avocatul ieseanului si procurorul au arătat că nu se opun administrării probei cu interogatoriul reclamantului. Instanţa a procedat la administrarea probei cu interogatoriul reclamantului.

„Judecator: De la ce vârstă aţi simţit că nu vă simţiţi confortabil cu sexul masculin?
Reclamant: Dintotdeauna am simţit că a fost ceva diferit.
Judecator: De la ce vârstă aţi început să vă comportaţi specific genului feminin?
Reclamant: De la grădiniţă mă jucam cu fetele şi la liceu aveam mai mult prietene.
Judecator: Când aţi început modificarea fiziologică pe plan medical?
Reclamant: De la 18 ani.

Judecator: Aţi întâlnit dificultăţi de ordin social în privinţa acestei neconcordanţe?
Reclamant: Da. Când am inceput să arăt mai mult a fată, iar buletinul meu nu reprezintă asta; la examenul de admitere la facultate, la examene din sesiune; când am încercat să-mi găsesc un job.
Judecator: Cum sunteţi perceput în familie sau în cercul de prieteni?
Reclamant: Oamenii din jurul mă acceptă. Familia mea mai are un pic de acceptat, dar sper să fie bine.
Judecator: Pe viitor intenţionaţi să susţineţi transformările care vă asociază cu identitatea de gen feminin?
Reclamant: Da. Imi doresc.”

Care sunt solicitările într-un astfel de caz

Prin cererile de chemare în judecată de acest fel, reclamanţii, în contradictoriu cu Serviciul de Stare Civilă Iaşi, solicită ca, prin hotărârea ce se va pronunţa, să se dispună încuviinţarea schimbării sexului în actele de stare civilă, încuviinţarea schimbării prenumelui, încuviinţarea schimbării Codului Numeric Personal (CNP) astfel încât să reflecte noul sex, obligarea la efectuarea modificărilor de sex, prenume şi CNP, menţionate mai sus, în registrul de stare civilă, obligarea la eliberarea unui nou certificat de naştere, fără a exista vreun indiciu care să trădeze schimbarea de sex intervenită.

Asadar, reclamantii arată în general că dintotdeauna s-au identificat cu sexul opus. De asemenea, se mai arată că, încă din copilărie, au simțit o atracție față de jocurile, jucăriile si imbracamintea specifice sexului opus.

Un medic şi un profesor au primit „undă verde” la Iaşi

La Iaşi, în ultimii 30 de ani, trei femei au obtinut sentinte favorabile de schimbare a sexului. Una dintre acestea este medic, in vreme ce o alta este profesor de meserie. In principiu, acestea au solicitat Judecătoriei Iaşi încuviinţarea schimbării sexului. De exemplu, medicul a afirmat că a fost diagnosticat cu „disforie transsexuala”.

Mai mult, ieseanca a mers la medicii din Gent (Belgia), care i-au recomandat sa faca schimbarea de sex. Ulterior, aceasta a solicitat, potrivit legislatiei, aprobarea magistratilor de la Judecatoria Iasi, care i-au admis actiunea in urma cu mai bine de un deceniu.

La randul ei, profesoara care a cerut si a obtinut o astfel de sentinta a spus ca mereu s-a simtit ca fiind un barbat, nicidecum femeie. A se remarca faptul ca publicatia www. dezvaluirea.ro nu ofera in articol niciun element care ar putea duce la identificarea persoanelor, protejindu-le astfel dreptul la intimitate si la viata privata!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.