@ Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să strămute la Curtea de Apel Galați dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată Cristian Adomniței, fostul președinte al Consiliului Județean Iași @ Condamnat de Tribunalul Iași la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare Adomniței a acuzat că judecatoarea l-a pedepsit numai pe baza ”probelor trunciate ale SRI”
Cristian Adomniței, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, trimis în judecata pentru abuz în serviciu de DNA nu mai vrea să fie judecat de foștii colegi ai soției sale deoarece nu mai are încredere în aceștia. Soția lui Adomniței a fost magistrat la Judecătoria Iași iar între timp s-a transferat la Tribunalul București. Adomniței și ceilalți inculpați din dosarul de corupție au cerut strămutarea dosarului iar cererea a fost aprobata recent de Înalta Curte de Casație și Justiție (vezi aici). Astfel, dosarul de corupție se va judeca în apel la Curtea de Apel Galați. Adomniței a fost condamnat in noiembrie 2020 la o pedepsă de 3 ani si 2 luni cu executare de o judecatoare de la Tribunalul Iasi. Dupa publicarea sentinței Adomniței a acuzat implicarea SRI în condamnarea sa. „A fost evidentă toleranța dumneavoastră față de implicarea SRI in dosarul meu, încă de la momentul în care ați precizat că vă veți pronunța odată cu fondul asupra cererii avocaților de a exclude interceptările SRI, fiind evident că, odată cu fondul, nu ați mai fi putut înlătura fizic interceptările de la dosar, așa cum cer Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție, deși ați sfidat orice aparență de respectare a principiului egalității armelor, atunci când ați acceptat doar interceptările SRI trunchiate și scoase din context pe care le folosea DNA, nu și pe cele, tot ale SRI, din care reieșea că denunțătorul lor raporta opozanților mei politici, consultându-i cu privire la demersurile viitoare în ceea ce mă privește, v-am acordat prezumția de nevinovăție. Deși, pentru mine, nu era o datorie de serviciu”, a scris Adomniței pe Facebook dupa condamnare.
În același dosar Teodora Jinga (director Directia Proiecte la Consiliul Judetean Iasi) a fost condamnata la o pedeapsa de 4 ani si 9 luni de inchisoare, Carmen Irimescu (sef serviciu proiecte) – 4 ani si 4 luni de inchisoare. Letitia Elena Popa patroana firmei Laser Co, implicata in dosar a fost condamnata la o pedeapsa de 4 ani si 7 luni de inchisoare cu executare. De asemenea firma Laser Co a fost condamnata la o amenda penale de 165.000 lei. De asemenea, acestia trebuie sa acopere si prejudiciul de 391.955,20 lei suferit de Consiliul Judetean Iasi. Acuzatiile din dosar de refera la faptul ca acestia au platit in avans firmei Laser Co banii pentru realizarea albumului de prezentare al judetului Iasi in conditiile in care firma nu si-ar fi indeplinit obligatiile din contract.
Adomniței, soț de judecătoare acuză implicarea SRI in condamnarea sa. ‘’Justiția a murit’’
Constantin MAZILU