@ Un ieşean a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut cu liftul @ În urma incidentului, o firmă a fost obligată să îi plătească daune morale de 250.000 de lei @ Astfel, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis în parte acţiunea formulată de Vasile D.
Un ieşean a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut cu liftul! În urma incidentului, o firmă a fost obligată să îi plătească daune morale de 250.000 de lei! Aşadar, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis în parte acţiunea formulată de Vasile D.
„Instanţa admite în parte cererea formulată de reclamantul Vasile D. în contradictoriu cu pârâta SC Expert IBB Construct SRL. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 250.000 de lei cu titlu de daune morale. Respinge în rest cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată”, au spus magistraţii ieşeni.
În stare gravă, la spital, după ce a căzut cu liftul
De remarcat este faptul că decizia emisă de judecătorii ieşeni nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. procesul iniţiat de Vasile D. a început pe data de 25 februarie 2021. Acesta a chemat în judecată firma Expert IBB Construct SRL, prin administrator.
Reclamantul a cerut să se dispună obligarea firmei la plata de daune morale în valoare de 450.000 de lei, pentru prejudiciul fizic și moral suferit din culpa fostului angajator în timpul îndeplinirii obligațiilor din data de 5 noiembrie 2018; la plata unei rente viagere lunare pe toată viața reclamantului, echivalentă cu salariul net lunar pe care l-a primit pe durata derulării contractului individual de muncă încheiat cu pârâta, dar şi la plata cheltuielilor de judecată.
„Începând cu data de 23.10.2018, am fost angajat al societății pârâte, în funcția de muncitor necalificat. Începând cu data de 5.10.2018, am fost detașat în orașul Munchen, unde societatea avea de executat o lucrare pe un șantier. Pe 5.11.2018, în jurul orei 9, în timp ce mă aflam pe acel șantier, s-a rupt podeaua (podina) de la lift, căzând de la etajul trei la etajul doi al clădirii. În urma acestei căzături, am suferit un traumatism al coloanei vertebrale şi fractură 1/3 cubitus drept. Am fost operat de urgenţă, însă, nici în prezent, nu sunt recuperat 100% şi nici nu îmi voi reveni vreodată. Nu există niciun dubiu cu privire la accidentul suferit în timpul serviciului, programul de muncă începând la ora 7 dimineaţa, iar pontajul se realiza prin amprenta digitală la intrarea în şantier”, a afirmat ieşeanul.
Firma nu a formulat întâmpinare
Ieşeanul a adăugat că, drept urmare a acestui incident, a căzut într-o depresie puternică, iar, în anul 2020, având în vedere că nu s-a recuperat, a efectuat formalităţile pentru pensionare pe caz medical. În prezent beneficiază de o pensie de invaliditate pentru deficient funcţional accentuat, având o capacitate adaptivă de doar 50%.
Mai mult, el susţine că pârâta, deşi cunoaşte situaţia, a refuzat să îl despăgubească, ascunzând existenţa accidentului de autorităţi, declarând spitalului că el ar fi căzut de pe bicicletă.
Legal citată, societatea comercială amintită nu a formulat o întâmpinare. Mai mult, conform magistraţilor, pârâta nu a înţeles a exprima vreo poziţie procesuală, nu a depus niciun mijloc de probă, astfel că situaţia de fapt invocată de reclamant nu a fost infirmată în vreun fel, deşi pârâta avea sarcina probei.